Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




zondag 26 mei 2024

Weer thuis!

Jawel de dames zijn weer thuis. En hoe. Na een heerlijke vakantie, met soms wat regen en uiteindelijk heerlijke zon zijn we weer terug in Nieuw-Vossemeer. Teun heeft een super mooie tijd gehad, met de liefdevolle zorg van Hans en Ria. Filmpjes en foto's hielden ons op de hoogte en bijzonder om te ervaren, hoe je gehecht bent aan je hondje. En hem zo mist. Nooit geweten, hoe je zoveel van een  hond kunt houden. Van Teun dus, mijn grote vriend. 

En eenmaal weer thuis, zijn de rollen als vanouds. Annemarie aan het uitpakken, wassen en regelen en van Loon de tuin weer in. Alhoewel ik verrast werd door Hans die de beukenhaag getrimd had voor me. Geweldig. Maar meer nog werden wij verrast door een enorme regenval, meer dan 40 mm in een nacht, waardoor de hele carport blank stond. Echt alles blank. Dus wij afvoerkanalen voor de garage schoonmaken, en vegen, dus een goede work-out na de vakantie. Een vakantie die ons verwend heeft met een geweldige chef, die ongelooflijk lekker eten voor ons gemaakt heeft. Dus die work-out was wel op zijn plaats denk ik.

Vandaag een rustige zondag, met cultuur in 't kerkje en een bezoekje van Roos. Alweer lekker gegeten in 't Wagenhuis en dan is thuiskomen, ook weer zo fijn. Want thuis zijn, is voor mij toch het allerfijnst. Het gedoe op zo'n luchthaven, wachten, controleren, weer wachten, je bent een dag onderweg voor een vlucht van twee uurtjes. Ongekend. 

Vakantie is voor mij wel even schakelen en loslaten. En ondertussen blijf ik toch op de hoogte van alles wat er speelt. Mijn wethouder, die nu burgemeester gaat worden, hier heel dichtbij, in Voorne aan Zee. Een gemis, zeer zeker. En het betekent ook, het opnieuw uitleggen van lijntjes binnen het bestuurlijke landschap in Hilversum. Een uitdaging, en daarover denk je dan na, ook in je vakantie. Maar ook over het team, het bedrijf, de Stichting, en alles wat voor ons ligt. Hoe verlopen de plannen, wat is de impact van dit alles op de toekomst van de Stichting. Wat ga ik nog doen die komende drie jaar. Fijn, om in alle rust, dobberend in het water, of hangend aan de rand van een zwembad, hierover na te mogen denken.

En bijzonder ook om te merken, dat als je vertelt dat je in de Funeraire wereld werkt, hoe mensen reageren. Een weduwe die je ontmoet, uit Noorwegen, vertelde me over het grafmonument van haar man. Hoe zij een brok steen, bij het water waar zij altijd de hond uitlieten, door een steenhouwer liet wegtakelen en hier het monument van haar man van maakte. Kun je je voorstellen, dat we een stuk steen zomaar ergens langs de kust vandaan halen en op de Bosdrift neerzetten als monument. Maar zij vertelde me ook, met een soort lachende reactie, hoe mannen lijden en hoe vrouwen lijden. Zij had samen met haar man kanker, hij overleed en zij bleef leven. Maar wat dit ook deed met hun relatie. Zij een strijder, en hoe anders hij er mee omging. Mooi hoe verhalen je meenemen, overal in de wereld. Hoe verhalen verteld worden, en hoe belangrijk verhalen zijn in een mensenleven. Zo ook met muziek, Engelsen ontmoeten, en dansen op muziek na het eten. Gaaf. 

Hier een foto van een mooie volle begraafplaats. Waar sinaasappels vallen op de graven, waar bomen dwars door een graf heen groeien. Prachtig.

En nu, langzaam aan me weer aan het voorbereiden voor mijn eerste werkdag, dinsdag. Maandag nog thuis, auto wassen, tanken, me voorbereiden op een nieuwe week, een nieuwe periode, druk, veel afspraken, voorlichtingsavonden over de nieuwe natuurbegraafplaats op de Noorderbegraafplaats in Hilversum. Gesprekken over panden, onderhoudsplannen, cijfers, omzet, resultaten, kortom volop aan de bak. Het wordt een druk jaar 2024. En de jaren erna, ook weer. Ik ben ervan overtuigd. Ik heb er zin in. Zin om te gaan beginnen, zin om weer samen te zijn met Teun. Zin om de zomer in te gaan, met al een licht bruin kleurtje op mijn huid. Het bleke is eraf. Mijn lijf is uitgerust, lekker geslapen, klaar voor alles wat komen gaat.

En ondertussen gaan we op naar de maand juni 2024. De zesde maand alweer. De zomer gaat beginnen, en dat is hard nodig. Want er is genoeg water gevallen, en de tuin ontploft, ook met onkruid, maar al met al ziet het er wel mooi uit. Morgen nog een dagje werken in de tuin, heerlijk. Nu muziek luisteren, een sing a song writer uit Zuid-Afrika. Zin in. Zinnanin. Ik wens iedereen een mooie zondag toe. Geniet ervan. Het is droog. Fijn. 

Bedankt, het was een prachtige vakantie samen. We hebben genoten van alles wat er is en was. We zijn uitgerust. Annemarie was ontspannen. Ik ook. Rust in mijn lijf. Rust in mijn hoofd. En nu proberen dit vast te houden. Te midden van alle hectiek die er ook zal zijn. De gevulde agenda van de Uitvaartstichting, mijn eigen agenda. De vele festiviteiten in het kader van 600 jaar Hilversum. En de vele avonden die hiermee gemoeid zijn. Ik zal er zijn. Ik zal er blijven. Overal, daar en hier. Samen. En met Teun. Mijn grote lieve trouwe vriendje. 


1 opmerking:

Anoniem zei

Fijn dat jullie genoten hebben van de vakantie. Heerlijk uitgerust weer tot de orde van de dag.
Wat leuk dat je op de hoogte werd gehouden van Teun zijn doen en laten, zo kon je met eigen ogen zien dat ook hij het naar zijn zin had. Wat een vrolijk welkom zal het geweest zijn toen jullie thuiskwamen.
Voor nu, pluk de dag, geniet en lach.
Groet Merel