Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




zondag 27 mei 2007

Bezoek, telefoon, post, mail en liefdevolle reacties.....

Lieve mensen,

Wat een mooie warme deken spreiden jullie met elkaar over me uit...iedereen wil op bezoek komen, ongelooflijk zo lief...verrassend ook. Probeer samen met Annemarie hier wat overzicht in te krijgen....zodat ik ook kan rusten in de middag. Betekent niet dat ik geen bezoek wil, maar probeer het wat te stroomlijnen. Eind van de ochtend bezoek, dan poosje slapen, en dan in de loop van de middag weer bezoek, dan wat eten, en rusten/slapen.
Lief allemaal...dus alsjeblieft in overleg met Annemarie wat inplannen, zodat zij het overzicht kan houden. Ik hou wel van bezoek, dat weten jullie wel, maar moet ook energie opbouwen om de chemo's te weerstaan!
Zelfs mijn lieve tante Tanneke, de zus van mijn moeder komt op bezoek volgende week, helemaal uit Zeeuws Vlaanderen, echt ruim 200 km hier vandaan. Haar dochter, Annemarie, rijdt haar heen en weer. Fantastisch he...ben hier erg blij mee!
Vanmorgen stond Jan voor de deur, schattig, mooi om te voelen wat je deelt met mensen, hoe warm en liefdevol mijn vriendschappen zijn. Ik voel me zo gelukkig....klinkt gek he...maar ik voel me rijk, ongelooflijk rijk met al deze warmte!
Als je hier naar kijkt, moet het toch gewoon lukken om deze ellende te overwinnen of niet dan?

Vanmorgen zei Els 'die Annemarie van jou is echt goud he...' en echt mensen, ik kan jullie niet vertellen, wat een mazzelaar ik ben, dat ik haar ontmoet heb. Onze lieve heer heeft hier wel een heel erg dikke vinger in de pap gehad he....goede vinger!

Gisterenavond heb ik met Rosanne afgesproken dat zij twee proeflessen drumles krijgt van me...en als het goed gaat, en ze vindt het leuk, dan gaan we op marktplaats op zoek naar een drumstel voor op haar kamer....geweldig he...
en je begrijpt wel wat ze nu aan het doen is....ze zit op marktplaats drumstellen te bekijken...heerlijk he...dan wordt dan haar verjaardagskado....spannend wel he...maar ze moet nog even wachten, want ze is in september jarig....maar....oh wat spannend!

Florine is samen met Noortje, een vriendin van haar, een dansje aan het oefenen in de woonkamer voor de musical (de slotavond van haar lagere schoolperiode ergens in juni), leuk hoor. Ben erg benieuwd.

Een heel mooie rustige zondag allemaal! Dank voor de lieve berichten en alles erom heen...
liefs,
Anita

Zittend slapen......

Goedemorgen, terwijl ik kijk naar een schitterend boeket met grote donkerrode rozen (de mevrouw die ze kwam brengen keek heel blij en je zag haar denken 'wat romantisch deze mevrouw krijgt bloemen van haar geliefde....'en zei 'bent u mevrouw van Loon....dan heb ik prachtige rozen voor u')begin ik op zondagochtend om tien over acht in mijn weblog te schrijven.
Heerlijk om de dingen van me af te schrijven.

Vannacht weer goed doorgeslapen tot 04.00 uur, toen weer 2 morfine-tabletten (samen 40 mg) en nu weer mijn dagpil. Ondertussen wel hoofdpijn van de medicijnen, en soms duizelig, want het is wel veel he...maar het werkt. Ik heb zittend kunnen slapen en ik vind he zo belangrijk om samen met Annemarie de nacht door te brengen. Heerlijk...

Vandaag weer een rustige dag...ik slaap nu overdag ook al meer. Het lijkt wel alsof ik zieker ben, of zou dat psychisch zijn. Of door de medicijnen komen. Ik ben moe, lees wat, de krant, een blad, een boek en schrijf, want dat wil ik iedere dag doen en slaap. Niet veel meer, erg ongezellig voor iedereen.
Mijn lijf doet pijn, mijn rug en mijn benen maar ik ben wel recht gelukkig...
Ik wens jullie een mooie zondag toe. Veel liefs, mijn broer komt met Noor, en ik vind het met name voor mijn familie wel confronterend, we denken hierdoor weer zoveel meer terug aan het ziekbed van mijn moeder. Die ook een vorm van lymfklierkanker had...bizar he...ben benieuwd of er een vorm van erfelijkheid is op dit gebied.

Dikke zoen, Aniet