Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




dinsdag 1 december 2009

'Pijn is tijdelijk, verliezen is voor altijd'

Goedemorgen! Op deze mooie dinsdagmorgen, lekker vroeg alweer op kantoor, van alles vergeten, dus weer terug naar huis, een rommelig begin. En het mag er zomaar zijn...deze uitspraak is van Sven Kramer, onze topschaatser. Mooi he...staat voor mij ook voor, doorbijten, gewoon net iets meer moeite doen, en een beetje voelen dat het je moeite kost, en dan je doel bereiken. Gisterenavond kwam ik terug uit Amsterdam met de trein, na een leuke op een na laatste les, en toen kwam Annemarie me tegemoet gelopen, weet je en dan ben ik zomaar heel erg blij!
Vandaag is een lekkere dag, een dag waar ik stil sta bij Servant Leadership. Er komt iemand met me praten over dit onderwerp, een mevrouw die het over Servant Leadership gaat hebben in haar afstudeerscriptie of zoiets. Dan een bezoekje aan Dennis en dan de eerste certificering van de Leergang Coach Defensie. Leuk al die mannen in die mooie pakken, een feestelijk moment, een hoogtepunt. En nu zeker voor mij, nu ik als hoofddocent aan deze Leergang ben verbonden. Trots voel ik me hierop, blij ook voor deze nieuwe kans. Langzaam aan ontstaan er van die hele mooie momenten. Momenten waar ik blij mee ben, echt blij. Momenten van waardering, alsof al die zaadjes die ik gezaaid heb, geleidelijk aan uit gaan komen. Ik voel me zo rijk hierdoor. Morgen is weer zo'n lekkere dag...op kantoor, lekker met de fiets, in de middag even naar Den Haag en dan komen eindelijk Arie en Fransje weer eens bij ons eten. Ik ga koken...heb er zin in!
Als ik hier op kantoor zit, lees ik af en toe hele mooie boeken. Boeken die ik gebruik voor mijn lessen, voor mijn coachtrajecten, of zomaar om te genieten. Vanmorgen is zo'n moment....en nu lees ik weer zoiets leuks 'een schip is het meest veilig als het in de haven ligt. Maar daarvoor is een schip niet gebouwd' en soms laat ik mensen dit soort uitspraken lezen en vraag hen hoe zij dit zien. Leuk is dan de verschillende invalshoeken, de verschillende zienswijzen die je te horen krijgt. Gisteren vroeg ik een groep mensen 'wat is leiderschap' en zij hadden allen prachtige documenten geschreven over de beste stijl van leiderschap, maar deze basisvraag gaf nog heel verrassende uitkomsten. Woorden, als motiveren, charisma, verbinding, oog en oor voor de medemens, dienstbaarheid, interesse komen dan boven drijven. Leiderschap, ik lust er wel pap van. Zo'n boeiend onderwerp....en zo kijk ik nu vol verwondering naar Servant Leadership en hoe wij mensen dat uitdragen. Gisteren las ik een artikel hierover, dat in tijden van crisis Servant Leadership wellicht een stijl is die ons verder kan helpen. Ik denk er over na. Ik ga mijn kopje koffie drinken en wens jullie een hele mooie dag toe. Met veel liefs, Anita