Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




zondag 6 december 2009

Mooie muziek van Claudia de Breij

Goedemorgen allemaal! Het is zondagochtend/begin van de zondagmiddag...we hebben net een lang lekker ontbijt gehad, rustig, Florine en Annemarie praten nog wat na. Rosanne is met haar nieuwe drumstokken in de weer boven en ik zit even rustig aan de computer om mijn weblog weer eens wat meer aandacht te geven! Lekkere momenten zijn dit, niks hoeft, de krant wacht...en ondertussen luisteren we naar Claudia de Breij, zij heeft een hele mooie cd gemaakt, die ik speciaal voor het liedje - Voor haar - voor Annemarie heb gekocht...een liedje van Frans Halsema. Mooi, intens, een soort liefdesverklaring...een lied wat ik (stel dat ik zou kunnen zingen) ooit voor haar zou willen zingen, ik brom het nu maar gewoon een beetje mee...ook goed, het gaat om het gevoel toch...We hadden aan tafel een leuk gesprek over karma. Rosanne kwam met dit woord....En over de echte betekenis ervan. Mooi als de echte betekenis hiervan tot je doordringt, dat je zomaar dingen voor iemand anders doet. Niet om er iets voor terug te krijgen, want dan heb je het over een ander begrip!
Gisterenavond was suprise-avond...bewust kies ik voor dit woord, omdat het vooral niet gaat om dure kadootjes. Ik zou eigenlijk al niet meer weten, wat de kinderen nodig hebben, niks volgens mij, ze hebben alles, dus proberen we hier vooral die gezelligheid toe te voegen...maar het blijft in mijn beleving altijd ingewikkeld. Want hoe doe je dat nu goed? Hoe voeg je iets toe, aan kinderen die luchtjes van 45 euro willen hebben ofzo, of laarzen van 200 euro...hoe maak je dan, dat een klein kadootje ook nog leuk wordt gevonden. Maar daar zit mijn eigen valkuil, dat ik me hier nog mee bezig wil houden. Ik heb hier blijkbaar nog wat te leren. Ik hoef niet mee te doen in dit alles.....gisterenavond was een leuke avond. Veel leuke momenten, vrolijke foto's die ik later nog een keer zal laten zien! Grappig terwijl ik dit schrijf, worden hier de leuke jongens en meisjes uit de klas besproken tussen moeder en dochter. En hebben we het over 'mooie ogen' en meer van dit soort uitdrukkingen. Zo leuk he...als kinderen groot worden. Dan gebeuren er van die spontane dingen. Komen er jongens en meisjes aan de deur, om Florine te halen! Dan gaan ze lekker films kijken bij elkaar, chillen, leuk is dat! Het doet me ook terugdenken aan mijn eigen middelbare schooltijd, op de RGO in Middelharnis. Al die oude bekenden, die nu net als ik, gewoon vijftigers zijn...grote kinderen hebben, pubers opvoeden, mooie banen hebben, leuk!
Nu vanmiddag rustig de tijd. Het is vies weer, het regent...een boek, een filmpje, zomaar niets.
Ik wens jullie een mooie zondagmiddag. Ik hoop dat jullie ook genieten van elkaar, met elkaar, van dit moment. Liefs, Anita oh ja...woensdag komen Pa en Els eten. Ik vind het zo fijn!!