Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




zondag 8 februari 2009

Gelukskunde, een nieuw lesprogramma

Gelukskunde is een nieuw ontwikkeld lesprogramma voor de basisscholen, maar ook voor MBO- en HBO-opleidingen. Een niet verplicht vak, waarbij scholen zelf de keuze kunnen maken, of dit voor hun school relevant is. Het lesprogramma heb ik gekocht en het is erg leuk, om in mijn werkzame leven iets mee te gaan doen. Want er staan zulke prachtige voorbeelden in, wat denk je bijv. van : 'Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 50% van je geluksgevoel door je genen wordt bepaald. Het zit dus al in je als je geboren wordt. Ongeveer 10% van je geluksgevoel wordt bepaald door de omstandigheden waarin je verkeert. En de overige 40% daar kun je zelf iets aan doen. Dat zijn de activiteiten die jij onderneemt om gelukkiger te kunnen worden. Daarbij gaat het niet alleen om de dingen die je doet, maar ook om de dingen die je denkt!'
Gelukskunde, ga ik dus gebruiken in mijn lessen. Zo ga ik samen met Frieda, een vriendin van mij, een les uit de module Communicatie en Persoonlijke Effectiviteit verzorgen. Frieda is een vrouw die zorgt voor verbinding, die alleen al door haar zijn, verbinding maakt. Haar specialiteit is enneagrammen en toen ik in de theorie zag/las dat dit in mijn les aan de orde zou komen, heb ik Frieda uitgenodigd, als gastdocente. Mooi en vooral leuk! En dit soort verbindingen maken mij blij, gelukkig...en terwijl ik dit schrijf, realiseer ik me dat het met die eerste 60% van mij wel goed zit....het grootste gedeelte zat er al in toen ik geboren werd. En toen ik me realiseerde wie mijn ouders waren, en waar ik mocht opgroeien, in watvoor heerlijke omgeving, kreeg ik er denk ik al wel 20% bij in plaats van de gebruikelijk 10! En vanaf dat moment ben ik gaan werken aan die overige procenten. Door het leven te leven, het leven te drinken alsof het champagne is....en met jullie drink ik maar weer eens op gezondheid, liefde en geluk! En weer denk ik aan mijn vrienden, die knokken met hun dochter, voor hun dochter! En aan al die anderen, voor mij onbekenden, die vechten voor hun partner/met hun partner, Andrea uit Den Haag, iets van die procenten in mij, die hoop ik naar jullie door te mogen sturen, zodat ook het geluk jullie weer toelacht!
Een mooie zondag, volgend op een mooie zaterdag, met de ouders van Annemarie en Reynaud, met mooi en heerlijk eten, een goed glas wijn en een gesprek, met een lach, dank je wel! Vandaag onze kwartaaldunch met mijn vriendinnen, in Voorburg deze keer...heerlijk!
En tussendoor lekker samenzijn met mijn vrouw...mijn lieve Annemarie!
Anita