Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




zondag 21 september 2008

genieten van de Weerribben, op bezoek bij Eveline.....

En gisteren was Eveline jarig. Zij woont sinds kort bij of aan de Weerribben. Prachtige omgeving, dus vertrokken wij rond een uur of een voor een prachtige tocht door Nederland. En toen we eenmaal de snelweg verlaten hadden, en Giethoorn en Steenwijk hadden bekeken, kwamen we door plaatsjes als Basse, Kalendorp en Ossenzijl en uiteindelijk kwamen we in Oldemarkt...wat is een mens blij met een tom-tom...onderweg moesten we even stoppen, omdat er weet ik hoeveel koeien overstaken. Ik moest terug denken aan Groot-Ammers. Als ik dan uit kantoor naar huis reed door de polder, dan stond ik soms zomaar tien minuten tot een kwartier stil omdat de koeien van het ene weiland naar het andere overstaken. Dan genoot je van de stilte, de luchten en de rust. En zag ik heel vaak een luchtballon en nu waren we bij Eveline en Leo. Genoten we van haar mooie nieuwe plek aan het water, en toen we met de prachtige sloep vol vrouwen (met Gitta aan het stuur) en een glas prosecco in de hand, aan het varen waren, kwam er een luchtballon over, heel dicht over het water en later zagen we deze landen. Mooie luchten, een prachtige ondergaande zon en wij aan boord. Wat een weelde...en wat een mooie vriendschap!!
Het was een avond, met een select gezelschap, een mooie sfeer. Het was genieten van elkaar en de lieve zorgen om en voor elkaar. Het zijn van die momenten, waarop ik steeds weer zo blij ben dat ik dit allemaal weer beleven mag. Nog steeds ben ik zo dankbaar dat ik opnieuw het leven mag leven, met mijn gezondheid, met Annemarie, maar ook met dit soort vriendschappen. Ver weg en toch ook zo dichtbij. Heerlijk!
Vandaag een rustige zondagochtend, wakker worden, de tuindeuren open, een kopje koffie, een glaasje jus d'orange...vanmiddag op de fiets naar Ada, een borrel in Leiden...weer zo'n heerlijke dag! Dikke zoen, voor jullie allen. Ik denk aan Annelies in Zuid-Afrika en geef haar een hug op afstand...ik denk aan mijn vader en Els, met de zorgen om de moeder van Els, en stuur ook daar wat liefde naar toe...
Een mooie dag gewenst.
Anita