Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




dinsdag 19 april 2011

Uitslag assesment....

Tja en daar is de uitslag van het assesment. Een dame, afgestudeerd psychologe van net 30 ofzo...belde mij op om zes uur stipt vanavond. Mijn assesment van afgelopen week is goed gegaan. Werk- en denkniveau conform het functieniveau, dus goed gescoord. Competenties goed tot zeer goed. Kortom voldoende in huis om de nieuwe functie te mogen vervullen. Een paar kleine opmerkingen - mevrouw van Loon is enthousiast en pakt veel zaken op, tegelijkertijd. Kan soms resulteren in een probleem qua organisatie. Maar resultaatgerichtheid is prima, dus het komt overall gezien wel goed. Maar een groter issue is...dat mevrouw van Loon ongeacht rang of stand, haar mening ventileert. Haar uitspraak doet, haar mening wil verkondigen. Gevoelig voor normen en waarden, en heeft hier ook oog voor. Meer ondernemer dan manager. En het meest bijzondere 'mevrouw u bent nogal eigenzinnig, ook wel authentiek genoemd en u lijkt hier niet van af te willen wijken en dit, dit kan nog wel eens lastig zijn voor uw leidinggevende' en toen zij vroeg 'heeft u nog vragen' was mijn antwoord 'nee u bent volkomen duidelijk, ik herken mijzelf hier volledig in'. Knap he...hoe twee van die 'jonge geleerde dames' aan de hand van een aantal (in mijn beleving) bijzondere rollenspelen, dit beeld van mij weten te ventileren. En het is nog waar ook...Anita van Loon, zoals mijn oud directeur van ADP ooit zei, 'je doet alles op je eigen wijze maar je behaalt wel degelijk je resultaten'. Dus de uitspraak klopt en of het nu handig is, of niet, ik ben er wel trots op. Een echte van Loon, of zou ik toch ook een 'snufje' van de kant van de Dirkx-familie in mij hebben...eens navragen bij tante Tanneke, de enige overlevende van die kant....??? Dus ik ben klaar voor het advies van de ondernemingsraad, ik wil wel aan de slag....
Slaap lekker...Anita

Luisteren...

Vanaf mijn prachtige lekkere kantoor een blog, zomaar op een mooie dinsdag. Alsof er geen Yarden is, en voor mij is vandaag een dagje Voorschoten, eventjes van levensbelang. Een dagje met gesprekken op mijn eigen kantoor. Een dagje 'voor mijzelf' in een periode waar ik te weinig aandacht heb voor mijzelf en mijn omgeving. En vanmorgen kwam ik zomaar een stuk tekst tegen, wat ik graag met jullie wil delen :
'Zeg, luister even!'
Luister is, echt in je opnemen wat die ander zegt. Meevoelen, meekijken en meedenken. Inleven. Jouw eigen gedachten even helemaal uitbannen en je concentreren op de ander. De woorden van de ander heel serieus nemend.
Soms is het voor de ander van levensbelang. Luisteren is iets moois. Zo kom, en blijf je ook zoveel dichter tot en bij elkaar.'

Ik wens dat we veel naar elkaar luisteren, zodat we respectvol bezig zijn. Maar ook zodanig, dat wij in onze goede energie blijven. En vanuit die energie kunnen bouwen aan een nieuwe toekomst. Ik geloof er zo in.
Liefs, Anita geniet van deze mooie dag!