Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




zondag 31 oktober 2010

Een zondagmorgen....

Goedemorgen...na zomaar een uurtje meer slaap, drinken wij nu een kopje koffie, een nespresso en zo dadelijk komt Florine, de 16-jarige om even met ons een kopje thee te drinken voor haar verjaardag. De slingers die Opa Reynaud had gekocht voor haar verjaardag met mooie glimmende cijfers met 16 erop, hangen hier op en rond haar stoel. Kadootjes liggen klaar...
Gisteren hebben Annemarie en ik zomaar gelummeld. Een nieuwe bril gekocht, voor beiden, voor Annemarie een hele mooie chique leesbril, voor mij een tweede bril, een beetje gek, een beetje hip...met een iets zwaarder leesgedeelte, mijn ogen zijn weer wat achteruit gegaan...geeft niet, ik kan beide brillen ophouden...daarna lunchen bij Het Wapen samen, bloemetjes halen bij Suzie...en gisterenavond heb ik lekker voor ons gekookt. Gezellig de tafel gedekt, overal kaarsen aan..hoe romantisch zag dat er weer uit. Vroeg naar bed....heerlijk!!!
Ik las ergens een mooi citaat 'of je het viert of betreurt, het gebeurt'....ik zou als ik ooit meer tijd heb, eens een boek willen schrijven met prachtige teksten, mooi, intens, gewoon van die zinnen die je tegenkomt en door wil geven. Aan mensen om je heen die verdrietig zijn...in mijn omgeving gaan mensen uit elkaar, en komen mensen bij elkaar...en wisselt emotie elkaar af. Van diep en intens verdriet tot intens geluk. En zelf hebben wij dit ooit ook zo mogen ervaren, enerzijds een intens verdriet, om het loslaten, of het losgelaten hebben en anderzijds de sterren uit de hemel kunnen plukken, gewoon omdat liefde met een hoofdletter op je pad is gekomen...
En mijn enige advies is - volg je hart, want alleen je hart wijst je de weg - maar dan nog is die emotie die hierbij vrijkomt, de nodige aandacht waard...dus ik/wij zijn er, ook in dit geval!
Het regent, ik heb mijn zaterdag geruild met mijn broer Arie. En dus gaan we straks naar mijn vader, we hebben een tasje bij ons, met een flesje wijn, met lekkere cake en kaaskoekjes...kortom we proberen er een mooie middag van te maken.
Ik wens jullie een mooie zondag toe....liefs, ik ben blij dat Annemarie en ik samen gaan...ik heb het gevoel haar zo te missen, als ik zoveel werk. Oh ja...en woensdag heb ik een gesprekje in Den Haag, met iemand van OCW en daarna ontmoet ik mijn liefste in de trein, want wij gaan een dagje op stap, omdat wij 4 jaar getrouwd zijn....en dat gaan we samen vieren, ik heb ergens een heerlijke tafel gereserveerd....genieten!
Dag, liefs, Anita