Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




woensdag 6 mei 2009

Bye bye consultant....

Nee niet schrikken, niks aan de hand, ik ga er niet mee stoppen ofzo....maar dit is de titel van een boek wat ik gisteren per post kreeg toegestuurd van de vader van Annemarie, een leuk, confronterend, maar ook goed boek van Cees Min. Over het al dan niet inzetten van consultants en alle dogma's die hieromtrent bestaan. En deze meneer zegt eigenlijk, dat we in Nederland wel overgeorganiseerd zijn, dat we alles moeten vastleggen, in lijstjes, rapportjes, overzichten, dat we vergaderen tot we een ons wegen...en eigenlijk geeft dit boek mij weer zo duidelijk aan, waarom ik het niet meer doe! Geweldig, waarom ik als zelfstandige werk nu. Niks meer dagelijks urenregistraties bijhouden en checken en controleren, maandelijks financiele overzichten leggen naast prognoses die we ooit hebben afgegeven, check, check en dubbelcheck. Heerlijk....
Soms gaat het goed en soms wat minder. Het mag er zijn. En de verklaring is er ook. Het is crisis, daar komen we niet mee weg. Het loopt, of het loopt niet. De flow zit er in of niet...en deze week zit de flow er weer goed in. Goede stappen gezet, gisteren om half twaalf was mijn Ondernemings Belevings Inventarisatie klaar. Met goedkeuring van de directeur zelf. Met dit onderzoekje zit het einde van mijn certificering er aan te komen. Dit onderzoekje met de nodige mondeling toelichting zal ik maandag presenteren. Intens en mooi. En nu, op naar de drukker, er komt weer iets aan...en hier heb ik veel tijd voor nodig. Veel tijd om het goed en op tijd af te krijgen...en de maand mei, die stopt op de 31e spannend he....vader Piet 80 jaar.
Dag, heb een fijne dag, het leven is mooi...geniet een beetje...hier nog een mooie zin voor iedereen die een ander liefheeft :
'Iemand onuitputtelijk vinden is van hem/haar houden' zei Hugo Claus ooit....
Liefs, Anita