Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




maandag 4 augustus 2008

Ontwikkelingen....

En het is zomer...4 augustus 2008! Vanmorgen een bezoek gebracht aan professor Willemze...een zoveelste controle. En omdat hij, zoals hij aangeeft, het moeilijk vindt om mijn controle/nazorg goed te doen, heeft hij voor alle zekerheid een MRI aangevraagd voor september en een PET-scan voor november dit jaar. Daarnaast is er uitgebreid bloed geprikt. Het bijzondere is dat als ik nu in het LUMC kom, ik allerlei mensen tegenkom die ik al eerder heb gezien. Zo was de meneer er, met wie ik ooit op een kamer lag, toen we beiden een chemo kregen en die meneer zei 'oh non-hodgkin daar kom je nooit meer vanaf, dat is nog erger...' en een mevrouw die erg ziek was, en die bijna kotsend zat te wachten tot er bloed geprikt kon worden. Een jonge persoon, die in een rolstoel zat, zijn of haar moeder erachter. En ik voel me dan weer zo gezond en sterk, en vind mezelf een trutje omdat ik nog wat rugpijn heb en hier onzeker over kan zijn. Maar het gaat goed. Bloedwaarden zijn goed en ik voel me goed. Gezond en sterk en vol levenslust.

En met mij is een nieuw bedrijf ontstaan :
Anita van Loon Management Consultancy. Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en nu mag ik zelf facturen gaan versturen, dingen gaan doen en hier mijn eigen naam onder zetten. En volgens mij begint er al van alles te gebeuren...trainingen, afspraken, voordrachten, examens nakijken, nieuwe ontmoetingen. Zo sprak ik vanmorgen met een mevrouw, en ook hier was er een klik. Een mooi bureau ergens in een prachtig park, waar je de stilte hoort, waar je de zon ziet schijnen. En ik voel me zo rijk, dat ik daar mag zijn.
En ondertussen komen er afspraken bij in de agenda, ontmoet ik nieuwe mensen en gaan deuren voor mij open. En daarnaast heb ik contacten met mensen uit het 'verleden', en ook dat voelt goed. Het hoofdstuk NorthgateArinso is afgesloten en ook daar lopen nog vrienden van mij rond. Mooi om in harmonie je leven te kunnen leven, met elkaar en zonder elkaar.

En bijna 49 jaar...en vanmorgen realiseerde ik mij opeens, dat ook de arts, professor Willemze er nog niet zo van overtuigd was, dat ik deze mijlpaal zou halen. En Annemarie zei 'je hebt een tweede kans gekregen' en volgens mij mag je hier niet mee spotten. En ik realiseer me dit ook. Ik zal deze tweede kans koesteren en hier zorgvuldig mee omgaan. Mijn 'klimaat' goed houden, geen overbelasting doorvoeren in mijn leven. En vooral het leven leven, iedere kans pakken, maar met oog voor mijn balans. Ook Jannie mijn vriendinnetje tikt mij af en toe op de vingers. En dat is goed.
Voor nu, een dikke zoen...

Aniet