Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




dinsdag 8 september 2009

De schoonheid van dit leven....

Lang geleden sprak ik alweer over dagen met gouden randjes. Vandaag is zomaar weer zo'n dag, een telefoontje, een aanbeveling, een kans, een goed gesprek, de zon die schijnt, mooie mensen om me heen...en volgens mij geniet ik weer, zit ik in mij kracht, en ga ik mee met de flow van het leven! Werkelijk een genot!
En ondertussen lees ik een uitspraak van Katherine Hepburn 'wie alles volgens de regels doet, mist alle pret' en denk ik tegelijkertijd aan een uitspraak die ik ooit van mijn moeder heb geleerd en in mijn werkzame leven wel heb toegepast....'het is beter achteraf om vergiffenis te vragen, dan vooraf om toestemming' en als kind sprak deze me wel aan. Als ik dan een keer te laat thuis kwam...dan....en ook in mijn werk, als ik soms wat meer ruimte nam dan goed voor me was. Maar door mijn directie werd dit soms gezien alsof ik niet met hierarchie om kon gaan. En tja daar zit ook wel wat, want hierarchie is volgens mij een wat achterhaald begrip. Respect voor elkaar, en elkaar ruimte geven, komt dichterbij mijn ideaalbeeld. Tja en 'van Loon je bent een lastige donder' die kreeg ik ook wel vaak terug in loondienst...dus volgens mij heb ik de goede keuze gemaakt. Zelfstandig zijn, vrij zijn, mijn eigen ruimte bepalen. En van daaruit samenwerken met anderen. Mooi...we zijn er weer!
Anita

Mooie dagen....

Gisteren was zo'n mooie dag, een dag vol contacten, afspraken, nieuwe momenten! Spannende balletjes die ik ooit de lucht in heb gegooid en die misschien wel weer een keertje vallen...zo noem ik het altijd als er kansen zijn op nieuwe business! Allemaal balletjes die we wegschieten en soms, zomaar onverwachts, is er een balletje raak. Ik weet het nog niet zeker, ik hou jullie op de hoogte. Zo dadelijk hier op kantoor een afspraak met Monique en Daphne, twee intervisie-coaches met wie ik de Leergang Defensie Coach mag doen. Leuke mensen...genieten, vrolijk, open en eerlijk. En ondertussen draai ik 'leer me de liefde weer' van de cd van Toine, mijn mede Servant Leader Professional. Leuke reacties, ook zakelijk op mijn certificering. Ik ben benieuwd wat komen gaat...ik hou jullie op de hoogte!
Ik wens jullie een hele fijne mooie dag toe! Liefs, veel liefs, Anita
Nog een spreuk '' voor de een is de tijd beperkt, voor de ander eindeloos" dus 'niet steeds in het verleden leven, maar in het nu....'
Dag! Aniet