Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




maandag 24 juni 2019

Memory lane.....

En vandaag is een dag, waar we volgens de weersvoorspellingen de 30 graden gemakkelijk aan gaan tikken. Lag ik vroeger gelijk op het strand, en wilde ik bruin of bijna zwart worden, nu is dit een dag, waarop ik nog even wat dozen heb gevuld. En dozen vullen, spullen door je handen laten gaan, is werkelijk alsof je door je leven wandelt. Op de dozen staat 'hal' of 'kantoor Anita' of vul maar in. En als er hal op staat, dan zit er vaak iets heel fraais in. Mooie wijn gerelateerde zaken, schilderijen, een houten snijplank van Ilja Gort, mooie sommeliersmessen, kastjes met plaques (metalen capsule die onder de muselet van een champagnefles zit ).
Een verzameling, die ik begonnen ben, ik denk toen ik een jaar of 35 was. Allerlei champagne huizen bezocht ik in de Champagne streek, auto's vol champagne reed ik terug naar Nederland. Bij ADP had ik heel veel collega's als klant, voor hen nam ik dozen vol mee. En ook gisteren weer, lagen er achter in de cabrio, zes dozen champagne, ik hoefde niet zo ver. Ik reed ervoor naar Flakkee, naar Chris, en heb toen aan Joke, die achterin zat, de boerderij laten zien. Bijzonder, je geboorteplek, en toen Joke me vroeg hoe dat voelde, glimlachte ik...en het voelt goed. En het voelt goed. Het voelt ook geweldig, om die mooie blauwe luchten te zien, over de Grevelingendam te rijden naar Nieuw-Vossemeer. Zo puur Hollands, die geur, van zeewier, de fietsers, en toen, stonden we zomaar voor ons nieuwe huis. Wow, wat een geweldig gevoel. De stilte, de rust, de serene rust bijna van de kerk en de begraafplaats, de mooie beplanting in de tuin. En nu, nog drie en een halve week. En dan komt de verhuiswagen voorrijden, dan wordt alles verhuisd hier, naar beneden gedragen, ik hoop voor die mannen, dat het dan niet zo heel erg warm is. Wel droog, ook wel fijn. En zo komt er een einde aan 4 jaar en zeven maanden Wassenaar. Wat een gave tijd hebben we hier gehad. Heerlijk. Jazz bij Mila, ook afgelopen vrijdag weer, Laura Fygi en Wassenaar dansend met elkaar. Gezellig, daarna nog fijn in de tuin bij Rachel, mooi hoe spontaan het leven is en kan zijn. En in die hal, daar in Nieuw-Vossemeer, daar hoop ik uren aan tafel te mogen doorbrengen met vrienden, een mooi glas wijn. De hal wordt de 'wijnkamer' waar ik vanuit mijn Levenskunst een 'wijnproeverij' kan gaan organiseren. Maar vooral een plek, waar ik mijn vrienden, en familie, mag trakteren op een mooi glas. Een glas om van te genieten, en met dat glas in je hand, mag je wandelen door de tuin, kun je genieten van de zon, of van een schaduwplekje. Heerlijk, het zal een prachtige plek worden, waar samenzijn weer een andere dimensie krijgt. Fijn! En ook had ik vandaag twee schitterende beelden in mijn handen, een bronzen beeld, gemaakt door kunstenaar Ad Haring. Ooit mocht ik hem ontmoeten bij Adje Middelbeek, in Drenthe. Zij had daar een schitterende boerderij, B&B en atelier annex werkplaats. En daar stond dit schitterende beeld. Veel te duur, veel te bijzonder en toch heb ik het gekocht. Nooit spijt van gehad, echt zo gaaf. En dat andere beeld, een buste heb ik ooit van Annemarie voor mijn verjaardag gekregen. Echt prachtig.
En samen zijn zij nu in een doos verstopt, en komen zij over een maand weer boven water. Dan krijgen zij een plek in ons bijzondere nieuwe huis. Heerlijk...en terwijl ik dit schrijf, kijk ik om me heen. En realiseer ik me, dat Wassenaar ons mooie nieuwe vrienden heeft gebracht, een omgeving, waar het gezellig is, waar mensen elkaar groeten, waar je te voet alles kunt doen. En straks is alles anders. Fijn, ik hoop daar te kunnen genieten van alle boeken, van de stilte, de bloemen in de tuin en natuurlijk ook de mensen, die de moeite willen nemen om op bezoek te komen. Hoe heerlijk kan het zijn. Ik ga nog even verder, op mijn Memory Lane, ik wandel door mijn leven, ruim op, gooi weg, en neem mee. En ook al is het niet meer tastbaar, ik draag alles in mijn 'rugzak' mee. Bijna 60 jaar aan herinneringen, krijgen een nieuwe plek in Nieuw-Vossemeer. Mijn foto's, mijn ouders, mijn vrienden, mijn collega's, oud en nieuw, ik neem het mee. Ik neem jullie mee, waar ik ook ga. Dag!