Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




woensdag 10 november 2010

Feedback....

En zomaar een stukje tekst uit iemands weblog, waarbij het laatste gedeelte gaat over mij (beginnend met de zin - het mooiste type mens en verder...):
'Ik weet natuurlijk al lang dat er heel veel verschillende soorten mensen bestaan. En in de afgelopen jaren heb ik diverse testen gedaan om mijn eigen typering duidelijk te krijgen. Via Myers-Briggs Type en Belbin werd ik me steeds meer bewust van mijn profiel. Ook heb ik via de valkuilen mijn kernkwaliteiten ontdekt. Dus ik ken mezelf ondertussen best aardig, en ik weet hoe ik mensen via deze technieken kan typeren.
Nu ben ik sinds kort in een nieuwe werkomgeving terechtgekomen en dat brengt met zich mee dat heel veel nieuwe mensen aan mij voorbijtrekken. En wat mij nu opvalt is ik een andere typering hanteer. Er is in mijn beleving een groot verschil tussen mannen en vrouwen (1), tussen optimisten en pessimisten (2) en de statusgevoelige en statusongevoelige personen (3). De ergste combinatie is vrouw, sorry dames, pessimist en statusgevoelig. De überbitch weet elke omgeving te verlammen, en vertaald elk welgemeend gebaar zo negatief, dat je na een week al niets meer durft. Gelukkig zijn er niet zoveel. Het mooiste type mens, volgens mij, is trouwens ook een vrouw. Zij koppelt een optimistische kijk op mensen aan een ongevoeligheid voor status en biedt daarmee een geweldig platform voor talentvolle mensen.
Ik ben benieuwd wat ik de komende weken verder ga ontdekken.'

Heb een fijne werkdag!
Groet, Anita