Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




zaterdag 1 oktober 2016

Zaterdagmiddag

Na een ingewikkelde nacht, met veel kramp, in twee benen soms ben ik nu een beetje moe merk ik. Bijna hilarisch als je me dan zou zien, ik kan dan niet goed staan, omdat ik kramp heb in allebei mijn benen. Ik hang in het donker tegen de muur aan, totdat de kramp uit mijn benen is. En als ik dan weer in bed stap, dan is die kramp er soms zomaar weer. En het gekke is, soms heb ik het nachten niet, en soms heb ik het een hele nacht wel. Dan zie ik ieder uur de klok. En vanmorgen, jawel op zaterdag moest ik vroeg op, naar Almere, van der Valk voor een overleg met de leden van het regionaal activiteiten bestuur en een afvaardiging van het Hoofdbestuur van Yarden Vereniging. En het was een mooi overleg, met veel interactie, leuke onderwerpen en uiteindelijk ga je uit zo'n vergadering weg, met veel acties die opgepakt moeten worden door mij en mijn team. Maar dat komt goed. Maandag is ons eerste echte werkoverleg, en de eerste werkdag van Edward in mijn team. Leuk, ik heb er zin in.
Nu zaterdag einde van de middag, heb ik net een glaasje spa bij Mila gedronken, en genoten van de drukte van het dorp. Het is eigenlijk vanaf dat zij terug is gekomen, hartstikke druk op het terras. Mila achter het fornuis, Simone en nog iemand, en dat kan Corrie, Bruno, ik of Demi zijn, in de bediening. Leuk om te zien, hoe haar concept aanslaat en hoe er steeds weer veel gasten op zowel het terras, als binnen zitten. Gezellig druk, lekker voedsel, een mooi glas wijn, eigenlijk is dat wat we nodig hebben als mens. Een mooi bord, heerlijke smaken en een ambiance, die aanspreekt. Ik hou er van...soms kom je op plekken in het land, en daar begrijpt een uitbater precies wat mensen nodig hebben. En Mila verstaat deze kunst ook goed. Het is meer dan druk in haar tent. Geweldig!
Hier thuis gebeurt iets heel leuks. Annemarie is leuke gezonde gerechten aan het maken, een mooi stukje vis, met wat verse groente erbij, in de oven. Soms met een vleugje witte wijn erdoor heen. Heerlijk. Net een kopje zelfgemaakte tomatensoep gekregen, heerlijk. Leuk hoe zij, vanuit haar dieet, allerlei gezonde dingen op tafel zet nu. En wij dus, eigenlijk nog gezonder leven, dan we al deden, met aandacht voor vers, voor gezond, voor minder koolhydraten, kortom bewust leven. Ik zie mijn leven als een soort aaneenschakeling van mooie dingen. En ik kocht net het blad van Pink Ribbon, en ik adviseer iedereen dit te doen, want hiermee draag je bij aan de strijd tegen kanker. En als je zo'n blad leest en al die verhalen over mensen die ziek zijn, sommigen die beter worden, sommigen die nooit meer beter worden, dan voel ik eigenlijk maar een ding. En dat is dat ik me zo gelukkig mag prijzen met het leven. En dan tel ik mijn zegeningen, dan ervaar ik de waarde van alles, nog zoveel meer. Ik luister naar heel gekke muziek van Kings of Leon. Ik heb zo'n playlist aangezet, die door iemand anders is samengesteld en kom veel muziek tegen, die ik totaal niet ken. Ik ben oud aan het worden geloof ik. Vroeger wist ik alles van muziek, kende ik iedere band, ieder nummer, nu is dit echt anders. Maar het nummer dat ik nu beluister is van Eric Clapton 'Riding with B.B.King' lekker is dat...lieve mensen, geniet maar lekker van een zaterdagavond. Of je nu alleen bent, of met vrienden, je familie, je collega's, maakt niet uit. Het is een avond die voor je ligt, en waar jij iets heel fijns van kunt maken. Ik ga niet zoveel meer ondernemen, een mooi glas wijn, een visschotel met veel gezondheid schat ik zo maar in, muziek, krantjes, tijdschriften, kortom genieten. Morgenmiddag jazz bij Mila, dus gezelligheid op het terras, komt goed dit weekend! Fijn weekend allemaal.