Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




woensdag 23 juli 2008

Ontwikkelingen....

Lieve allemaal....en eigenlijk gaf ik het al aan, de zon gaat weer schijnen. En jawel vanmorgen was het echt zover, vlak voor onze vakantie....de zon schijnt! De tuindeuren staan open, Rosanne is aan het voetballen, en het lijkt echt alsof de wereld nog mooier is dan gisteren! (En gisteren was het mooi bij Pa en Els in de tuin, lekker 'braaien' en zijn laatste fles champagne leeggemaakt...)
En het allermooiste is dat ik persoonlijk een nieuwe ontwikkeling mag gaan doormaken. Ik ga een opleiding volgen, hoogstwaarschijnlijk start ik in september - Servant Leadership - dit betekent dat ik mij straks gecertificeerd trainer mag noemen op het gebied van Servant Leadership. Een programma gebaseerd op de visie van Robert K. Greenleaf.
Servant Leadership wil zeggen :
Organisaties zijn voortdurend op zoek naar een nieuwe manier van leidinggeven en managen. Het bestaan en voortbestaan van de meeste organisaties in de 21ste eeuw is afhankelijk van een nieuwe stijl van leidinggeven en managen waarmee de medewerkers en klanten in de veranderende en turbulente omgeving naar de organisatie toegetrokken en aan de organisatie gebonden kunnen worden. In het nieuwe millennium gaan mensen beseffen dat de traditionele, autocratische en hiĆ«rarchische modellen van leidinggeven en managen langzaam maar zeker ter discussie worden gesteld of gewoonweg verdwijnen. Ze gaan over in een nieuw model. Een model dat een beroep doet op de persoonlijke betrokkenheid en ontwikkeling van mensen en tegelijkertijd de kwaliteit en productiviteit van organisaties vergroot. Dit door een combinatie van teamwerk en gemeenschappelijkheid, maar ook persoonlijke betrokkenheid bij de besluitvorming, gepaard gaand met ethisch, maatschappelijk verantwoord en zorgzaam gedrag. Dit veel meer omvattend concept van management, leiderschap en service wordt ‘Servant Leadership' genoemd.
Ik ga jullie hiervan op de hoogte houden. Dankzij een van de mensen uit mijn netwerk John, krijg ik de kans dit mee te mogen maken. Een studie die anders voor mij onbereikbaar zou zijn, gezien de kosten. Maar een studie (1 dag in de drie weken) die deuren voor mij zal gaan openen. Geweldig...als het goed is, ik krijg eerst een intake, zal ik 5 september a.s. gaan beginnen met deze studie...
Ik heb er nu al zin in.
Groeten
Anita