Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




dinsdag 26 juni 2007

de tweede chemo....

Gisterenmorgen zo rond een uur of elf zijn we vertrokken naar het LUMC. Eerst bloed prikken en daarna een gesprek met een vervanger van professor Willemze. Bloedwaarden zijn goed en we hadden nog even tijd om samen een broodje te eten in het ziekenhuis, alvorens we naar de elfde etage gingen.
Zo rond een uur of twee lag ik aan het infuus, de zuster prikte in een keer goed. Zij zag gelijk dat ik rollende aderen had, maar zij zou er rekening mee houden en de ader fixeren. Ik heb me voorgenomen dit begrip te onthouden, en tegen de volgende zuster te zeggen 'uw collega fixeerde de ader en prikte in een keer goed....' en eigenlijk ging toen alles vanzelf. Ik lag daar en mijn mede-patiente die alleen de Mabtera kreeg was al snel weer weg en om tien voor zeven was ik klaar. Het gekke is dat ik me al gelijk een stuk zieker voelde dan toen ik binnenkwam, al dat vergif zit toch in je lichaam...ik ben zelf naar buiten gewandeld en had Annemarie al gebeld, die buiten op me stond te wachten. Toen ik thuis kwam, had ik de neiging om steeds naar het toilet te willen, maar dat gaat niet goed. Vannacht erg transpireren. Moet dus weer laxeermiddelen, maagtabletten, prednison en een middeltje tegen de misselijkheid innemen. Maar ook voor vandaag heb ik alles alweer ingenomen. Ik merk dat al die medicijnen me tegenstaan, moet hier dus geen hobbel van maken nu!
Ben gisteren naar bed gegaan, voelde me ziek en heb geslapen tot vanmorgen vroeg. Was helemaal witjes en ongelooflijk moe...je hebt het gevoel dat er van alles in je lijf aan de gang is nu...maar als het goed is is dat natuurlijk ook zo. De chemo de vorige keer had de druk na een dag al doen afnemen. Ben benieuwd wat er nu aan het gebeuren is.

Oh ja...nog eventjes...de arts heb ik gevraagd wat wijsheid is...en hij adviseerde me om de eerste 14 dagen me zoveel mogelijk gedeisd te houden. De witte bloedlichaampjes zijn dan aan het zakken en er wordt een enorme aanslag gedaan op je afweermechanisme. Ik vroeg hem of ik de elfde dag naar feest kan gaan, het feest van Joost, maar hij raadt me dit sterk af, temeer daar je tussen de 10e en 14e dag het meest vatbaar bent. Dus zal ik deze wijsheid (dank je wel Jo-Anne) maar opvolgen en ook dit feest, waar ik ongelooflijk veel zin in heb/had niet gaan bezoeken. Dus tot en met maandag de 9e zal ik proberen zo min mogelijk dingen te ondernemen en dan gaat mijn kwaliteitsweekje in. Dan kan ik vanaf dinsdag of woensdag een keer naar kantoor, om samen met Hylke de funcitoneringsgesprekken van Chea en Kirsten te voeren. Leuk en om iedereen daar te zien. Doet me goed denk ik...en voorlopig ga ik dus maar rusten en vechten tegen die tumor. Hou ik jullie weer op de hoogte via deze site en nu ga ik lekker onder de douche.

Een fijne dag, nummer twee zit er al op. Ik heb alweer een afspraak voor 16/7 en voor 6/8 en de volgende kuur zou een dag na mijn verjaardag zijn, de 27e augustus (dan zijn we al over de helft van de chemo's let op!)
Liefs, succes, Anita