Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




zaterdag 23 juni 2007

Een heerlijke vrijdag....

Gisteren was weer zo'n heerlijke vrijdag. Lekker geslapen en rustig aan opgestaan. En zo rond een uur of elf kwam eerst Marion Lips met een overheerlijke taart op bezoek. Daarna stonden, pa, tante Anita en oom De voor de deur, met allerlei bladen, lekkers, heel veel lekkers en vers fruit. Tante Anita had het fruit in het oude eiermandje van de boerderij, waar mijn oma (die zou nu 107 zijn geweest) vroeger de eieren mee uit het kippenhok haalde, gedaan en dit eiermandje is nu in ons bezit...geweldig he...krijg je zomaar een stukje historie van de boerderij in Voorschoten. Zo staat hier ook nog een oude melkbus van onze boerderij.
Op zich hecht ik niet zo heel veel aan de familie historie, maar ik vind af en toe zo'n stukje van onze boerderij wel heel erg leuk.
Het was een gezellige ochtend, lekker gepraat, geluncht en voorafgaand aan de lunch nog een glaasje champagne gedronken. Heerlijk toch weer....
Tussendoor nog telefonisch contact gehad met Hylke. Fijn gewoon proberen wat mee te denken over mijn werk, waardeer ik zo, deze betrokkenheid.

Daarna ben ik lekker gaan slapen, en gek hoe je dan toch gewoon moe bent van....gisterenavond kwamen Eveline en Leo op bezoek. Eveline is een vriendin van mij, nadat we samen de opleiding 'Talentvolle Vrouwen' bij De Baak hebben gevolgd. En Eveline heeft gekozen voor nieuw geluk, net als Annemarie, en moeilijk om te zien is hoe dit nieuwe geluk overschaduwd kan worden door verdriet, door het feit dat je iemand met wie je veel hebt gedeeld, toch in de steek laat, om je hart te volgen. En toen Eveline en ik elkaar in de armen sloten, zag ik haar pijn en verdriet. Gelukkig heeft zij grote dochters, en zal uiteindelijk het begrip wel komen, voor het feit dat zij deze keuze maakt. Ik hoop het zo...ik heb dit van heel dichtbij bij Annemarie gezien en ik merk dat als de kinderen je keuze accepteren, dat die pijn wel blijft, maar dat je ook meer kunt en mag genieten van je nieuwe geluk. Als ik nu naar ons gezinnetje kijk, dan denk ik, dat ondanks de scheiding, de kinderen hier gelukkig zijn. En ook gelukkig zijn bij hun vader. Ingewikkeld zo'n proces....want wanneer kies je echt voor jezelf en laat je alles los, om je hart te volgen....en ik als partner van....ben zo blij, dat Annemarie dit aangedurfd heeft en ik zeg wel eens 'Annemarie je hebt leeuwenmoed nodig gehad om deze stap te zetten...' en zo zie ik dat ook bij Eveline. En dan absoluut niets ten nadele van degene die je achter moet laten........
Het was goed om hen even te zien, te spreken weer en met elkaar dat glas wijn te drinken...

Vandaag gaan we eventjes naar mijn broer, mijn nichtje Noor wordt 12 jaar en we gaan voor alle drukte komt, eventjes naar haar verjaardag toe.
Voor iedereen een mooie zaterdag. Ik geniet nog even twee dagen optimaal...dikke zoen!
Aniet