Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




maandag 14 juli 2008

Het familie-diner in Roxenisse...

Gisterenmiddag om vijf uur werden we verwacht op de Golfbaan in Roxenisse, bij Melissant. Tante Anita en Oom De hadden een familiediner georganiseerd omdat ik weer beter ben! Geweldig...diner, met wijnen en vuurwerk aan tafel. Een prachtige tekst met gefeliciteerd erop in marsepijn kreeg ik mee naar huis. En voor we aan tafel gingen speechte tante nog eventjes en kregen zowel Annemarie als ikzelf een boekje aangeboden. Het mooie is dat tante Anita heel goed heeft begrepen hoe ingewikkeld het is als je partner ziek wordt. En Annemarie heeft op haar manier net zo hard geleden en gestreden vorig jaar en misschien soms nog wel...dus Annemarie kreeg een prachtig boekje 'Positieve Poeh' met wijze woorden van Poeh en mooie tekeningen erbij. Een boekje om over na te denken. Vanmorgen las ik een klein stukje in dat boekje en dan moet je glimlachen...

Uit : Positieve Poeh
Weet wanneer het tijd is om opnieuw te beginnen.
Poeh dwaalde zo'n beetje door het woud en stond stil voor wat vroeger het huis van Uil was geweest. Het zag er helemaal niet meer als een huis uit; het was gewoon een boom, die door de storm omver was geblazen, en als je huis er zo uitziet, kun je maar beter een nieuw huis zoeken.

En ik, ik kreeg een boekje 'Ik hou zo van het leven' met vrolijke gedichtjes en mandala's erbij getekend. Het woord mandala betekent cirkel en komt uit het Sanskriet. De cirkelvorm biedt een veilige omgeving waarin de kunstenaar/tekenaar zich intuitief kan uitdrukken met lijn en vorm en kleur. En een van de gedichtjes is 'Soms' :
Soms is er kriebel in mijn benen
Soms is er jubel in mijn hart
Soms is er giechel in mijn tenen
Soms lach ik veel en hard
Soms kan ik de wereld zoenen
Soms is het leven feest
En dan lijkt het of ik nooit
verdrietig ben geweest

Dit boekje had tante Anita voor me uitgezocht omdat de gedichtjes haar deden denken aan mijn positieve instelling tijdens mijn jaartje ziekzijn en altijd weer!
Het was een prachtige middag/avond en een ongelooflijk mooi familiefeestje! Dank u wel tante Anita, echt geweldig wat u vorig jaar voor mij hebt gedaan, en eigenlijk nog steeds doet. Mijn naamgenote. Ik stel mij in de familie altijd voor als Anita van Loon junior en tante Anita stelt zichzelf dan voor als Anita van Loon senior en gisteren vroeg Noor mijn nichtje mij, en ik dan? Ik heet toch ook Anita, mijn nichtje heet Eleonora (naar mijn moeders moeder), Catharina (mijn moeder), Anita (tante Anita senior en tante Anita junior) Maria (mijn moeder weer) en we noemen haar Noor. Dus was mijn antwoord naar Noor : Tante Anita stelt zich voor als Anita van Loon senior, ik als Anita van Loon medior en jij als Noor (Anita) van Loon junior...ook weer opgelost!

Een dikke zoen!
Anita