Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




zondag 27 september 2009

Een piano gekocht!!! En nog meer muziek....

Stond ik vrijdagavond met Jannie te swingen op 'dansen, dansen, dansen...' van de Dijk, met een hele leuke Huub van der Lubbe, de zanger van de band, de band die ook zingt 'Een man weet niet wat 'ie mist...als ze d'r niet is..' en nog veel meer prachtige liedjes, emotioneel, mooi, maar vooral lekker. Een kleine zaal, dus veel contact met de band, we stonden vooraan. Geweldig! En nadat we lekker uitgeslapen hadden, rustig aan onze dingen deden, vertrokken we naar Rotterdam. Daar zit Van Urk, de pianohandel aan de Westersingel. Zo'n zaak die ik nog kende van vroeger, hoe en waarom ik die zaak ken, weet ik niet meer. Zo'n zaak met een geblokt parket en overal piano's en vleugels. Een hele leuke meneer met krulletjes heeft ons geholpen. En hij speelde een deuntje dan weer op de ene piano, en dan weer op de andere, nemen we een Yamaha, of een Bechstein (Annemarie wees steeds piano's aan die heel erg duur waren, meer dan 10 duizend euro ofzo...ik beperkte me steeds tot de wat 'gewonere' merken, was wel leuk)een Petrov of een Kawai. Welnu, en na eventjes nadenken, goed luisteren naar klanken, heb ik gekozen voor een prachtige piano, met een wat zachtere, warmere klank, een mooie zwarte Kawai.....pffftttt met een verstelbare zwarte Beethoven kruk ervoor. Dus al het geld van deze verjaardag, de vorige verjaardag (weet je wel van die fietsen) en nog een boel erbij, maakt dat er over ongeveer twee weken een prachtige piano hier wordt gebracht. Dan ga ik op zoek naar boeken, weer een beetje tokkelen, een beetje oefenen en zodra de agenda het toelaat, ga ik bij meneer Wolthuis pianoles nemen. We meten nog wat op, we denken nog wat na, en waarschijnlijk komt de piano in de keuken te staan. De keuken is het hart van ons huis, waar bijna alles gebeurt....maar misschien, terwijl ik dit schrijf, komt de piano toch wel in de kamer te staan. Omdat ik daar rustig kan oefenen....welnu, over twee weken moeten we deze beslissing hebben genomen...het komt goed.
Een Kawai...volgens die vriendelijke meneer met die krullen, een prachtige piano om een leven lang van te genieten....dus daar gaan we dan maar weer voor!
Anita

Oh ja, en het is de week van de borstkanker, of de week voor de borstkanker. Koop allemaal het blad PINK Ribbon bij de bladen man. Overal zie je nu advertenties van twee borsten, waarbij over de borsten heen als het ware met viltstift een gedichtje is geschreven, zoals deze :

Kiki en Marlies
twee bijzondere meiden
tegenlijk geboren, wijken nooit van elkaars zijde
delen hun leven, en al hun spullen
van liefdes, tot truitjes waarin ze zich hullen
vrij op het strand, verstopt in de stad
de meiden zijn altijd als duo op pad
want donker, licht, groot of klein
borsten zijn geboren om
altijd SAMEN te zijn....

En zo zijn er nog veel gedichtjes, die ene van die twee wat oudere borsten spreekt mij wel aan, zal wel door mijn vijftigste levensjaar komen! :)
Dag, Anita