Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




woensdag 31 december 2008

Mijn laatste reflectie in 2008!!!!


Tja...en 2008 zit er bijna op. Zoals Daan Fousert zegt 'schrijf je eigen reisverslag'....zo heb ik ook mijn reisverslag over 2008 bijna klaar. En in deze aflevering zal ik voor het laatst een reflectie met jullie delen, althans voor het laatst in 2008...ik zal nog eenmaal terugblikken. Nog eenmaal terugkijken naar het afgelopen jaar. En Paulo Coelho zegt 'Volg je droom, verander je leven' en ja dat hebben wij gedaan. Ik schrijf bewust wij, want volgens mij heeft Annemarie haar leven echt drastisch een andere wending gegeven. Met alle verdrietige dingen die daar bij horen, je kinderen voor een deel niet meer meemaken. Geen invloed meer uit kunnen oefenen op dingen, die je echt graag anders zou willen zien bij hen...maar it's all in the game. Maar mogen voelen wat je voelt, gelukkig zijn, lachen en plezier hebben, eerlijk zijn naar jezelf toe...wat is dat al niet waard? En je kunst niet meer als bijzaak zien, maar als werk, als een serieus gegeven, als iets wat mensen mooi vinden, als iets wat mensen willen kopen van je...hoe moet dat wel niet voelen? Gisteren een mailtje of zij mee wil doen met een tentoonstelling in het Museum van Voorschoten, geweldig toch? Een afspraak om foto's te gaan maken, om vervolgens een dame te kunnen gaan schilderen...een schilderij wat ergens boven een bank in Voorschoten hangt, om te kijken of dit blijvend is en dus verkocht zal zijn...En dan die giraffe, dat mooie schilderij, bijna gekocht door een bekende Nederlander....maar nee, het rode stickertje zat er al op.....

En dan ik, vandaag wordt mijn mooie zwarte mercedes opgehaald...terug naar de Lage Landen Translease...en eigenlijk is het wel goed zo. Ik mocht er slechts in rijden...maar leuk was het wel...zoals hij daar stond in Zweden in de sneeuw. Met skibox op het dak, kijk maar...maar wat is nu eigenlijk een auto...En we hebben een prachtige zwarte gold. Basic, netjes en correct. Niet te overdone...ook richting opdrachtgevers een prima beeld!

Mijn droom is werkelijkheid geworden. En op de een of andere manier komt het helemaal goed! Gisteren geevalueerd met John...onze samenwerking voelt goed. Mooi, eerlijk en open. Een samenwerking gebaseerd op respect, op waardering. Geen krachtmetingen, geen inzet met als verwachting een dikke bonus. Nee gewoon doen waar je goed in bent. Dichtbij jezelf blijven...vandaag is mijn laatste dag bij NorthgateArinso. Leuk...gisteren had ik een gesprek met een wildvreemde meneer. Op advies van Daan Fousert. Hij en ik gaan samen iets ontwikkelen, in het kader van Servant Leadership...en weet je, hij is goed bevriend met Peter Bouten. Mijn oude directeur van NorthgateArinso. De wereld is klein. De wereld is een groot netwerk, vol met lijntjes...lijntjes naar mooie mensen. Lijntjes naar mensen, die dichtbij staan.

Vandaag valt de miljoenprijs in postcode gebied 2593...en jawel hier heb ik vroeger gewoond. Vrienden van mij wonen er nog...spannend he...Ik woonde daar in mijn armste tijd.....maar oh wat was ik daar gelukkig! Zoals ik overal gelukkig ben, want geld is wel gemakkelijk, maar met een beetje minder geld kun je nog steeds gelukkig zijn! Vandaag drink ik mijn nespresso, geniet ik van mijn huis en straks haal ik prachtige bloemen voor Annemarie...bij Suzie.

2008 - om mij heen hoor ik soms verdrietige berichten, een dochter van vrienden van me, een jonge energieke vrouw, bij haar is Hodgkin geconstateerd. Een oud-collega van me, een hersentumor. Een meneer die ik via via ken, bij zijn vrouw is een vorm van kanker geconstateerd...ongelooflijk. En zo zijn er nog zoveel meer mensen die geconfronteerd worden met die ongelooflijke rotziekte. En ik, ik zit hier gewoon met een enorme woeste haardos (ik ga in het nieuw jaar naar de kapper), gezond te zijn. Ik heb gewonnen...meer dan al die miljoenen, ik heb gewonnen, het leven gewonnen. Ik mag nog heel veel meemaken, in 2009 wordt mijn vader 80, wordt Els 70, word ik zelf 50, allemaal mooie ronde getallen. Mag ik genieten met mijn vrienden, koffiedrinken met Jannie, naar Griekenland of iets anders lekkers met Annemarie, slapen, lachen, eten, drinken, vrijen, vriendschappen hebben, werken, mooie mensen ontmoeten, dat heb ik allemaal gewonnen. 2008 was een prachtig jaar...een machtig mooi jaar, waarin ik me meer dan ooit gerealiseerd heb, hoe geweldig het is te mogen leven!

Ik duim dan ook voor al die mensen, voor die voor mij onbekende vrouwen, die mij mailen over hun man, hun partner, hun ziek zijn, ik bid voor iedereen die het nodig heeft. Voor Cathelijne in het bijzonder en zou al die mensen die getroffen zijn door kanker toe willen roepen - vecht! Knok je werkelijk kapot en op dit moment denk ik even aan mijn moeder - zij was een fan van Ramses Shaffy en samen zongen wij 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder....' en als zij zong 'vecht' dan zag je haar vechten...en ziehier, het bewijs dat vechten de moeite waard is!

Dag lieve mensen, sterkte, kracht, liefde, wijsheid, vriendschap en vooral gezondheid voor 2009!

Ik hou van jullie!

Een prachtig oudjaar en een geweldig begin van 2009! Wij knallen er op los hier op de Papelaan 58! Champagne! En vuurwerk!

Anita