Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




donderdag 12 november 2009

Een vroege vogel....

Goedemorgen! Vanmorgen was ik ouderwets vroeg op kantoor. Wilde nog zoveel doen, voordat ik weer vertrek en genoot dus van de stilte hier op kantoor vanmorgen vroeg. Straks mijn tweede Leergang voor Defensie. Leuk, met hier en daar wat aanpassingen voor mijzelf. Alweer geleerd. Dan nog wat lesgeven, vanavond en morgen. En aansluitend nog een ontmoeting met iemand die ik al ruim een jaar niet heb gesproken....Ondertussen gebeurt er zoveel om me heen, thuis, hier, samen, met de kinderen. Allemaal mooie dingen, maar wel een heleboel...dus voor ons ligt een weekend vol rust maar weer een keer. Uitslapen, naar de kapper, lekker lang de krant lezen...bloemen halen bij Suzie...en tijd voor elkaar.
Ik kreeg een tijd geleden een kaartje van iemand met de tekst 'de kunst is om je hart warm te houden en je verstand niet te verliezen'. Goh wat zou het leven leuk zijn, als iedereen dit deed. Ik kreeg een berichtje van een vriendin, zij vertrekt voor een maand naar Guatemala, gaat daar werken als vrijwilliger in een vrouwengevangenis. En weet je, als ik dit lees, dan zou ik zo meegaan. Het lijkt me geweldig dat te mogen ervaren, mee te maken hoe dat leven er uit ziet. En ondertussen maak ik me zorgen om mijn sinterklaas-surprise...tja, hoe belangrijk kan het zijn???
Mensen maken zich zorgen om me. Omdat ik het druk heb, maar lieve mensen, dat is niet nodig. Want druk zijn, het druk hebben met mooie dingen, die me energie geven, is goed. Geen zorgen dus. Ik geniet, ik zit in een flow...en af en toe, stap ik er af, doe ik even helemaal niks...zomaar niks. Alleen genieten. Of lui zijn, of bladeren vegen. En terwijl ik dit schrijf realiseer ik me dat ik twee jaar geleden al zo blij was als ik de bladeren had geveegd die dag, dat was alles wat ik toen deed of kon doen. Kun je nagaan, wat een rijkdom ik nu mag ervaren.
Liefs, een fijne dag...van deze vroege vogel!