Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




zondag 15 februari 2009

Liefde....

Gisteren was heel Nederland opeens in de weer rondom de liefde...en eigenlijk vind ik, dat de liefde gewoon een dagdagelijks iets is, en dat je ook een boeket bloemen (van Suzie Fleurs natuurlijk!)zomaar kunt kopen voor je geliefde, en niet alleen op een verjaardag, of op 14 februari....Liefde, ik vertelde het nog aan Margreet, met wie ik samen de Leergang Servant Leadership mag volgen, is iets wat zo ongelooflijk intens bij je binnenkomt, en als ik hierover schrijf, dan denk ik natuurlijk aan Annemarie, aan onze liefde...en wat een geluksvogel ben je toch, als je dit mag ervaren....Zomaar de liefde voelen, tot in je tenen, overal doorheen.
En kadootjes kopen voor je liefste, dat is iets wat ook zo heerlijk is, niet alleen maar op een verjaardag, maar gewoon zomaar, op vrijdag de 13e of op donderdag de 12e, of zomaar omdat je die ander gewoon eventjes wilt verwennen. Maar de liefde zit em vooral in samen wakker worden, samen lachen, samen buiten zijn, samen zijn, samen delen, samen zorgen voor, samen praten, samen zijn en dat kost helemaal niets...als je dat mag hebben, voelen, proeven, ervaren dan ben je een mazzelaar...
Liefde kwam ook nog aan de orde tijdens mijn Leergang de afgelopen dagen en liefde is voor mij meer dan de liefde voor Annemarie, dat is ook liefde voor het leven, liefde voor mijn vrienden, liefde voor de mooie gesprekken, voor de mensen met wie je je verbonden voelt. Echt geweldig, zo voelt het, en vrijdagavond had ik nog een 'coach-gesprek' met een hele lieve verdrietige man. Deze man is zijn moeder verloren, doordat zij zelfmoord heeft gepleegd, en hij had het gevoel dat hij in mij zijn moeder weer heeft gevonden. Bijzonder he...emotioneel en mooi, en weet je als ik dat mag zijn voor iemand, als ik die rol mag vervullen, dan voel ik liefde. Liefde voor mijn werk, voor mijn leven, voor mijn zijn...mooi he...
En op de dag van de liefde zijn allebei de schilderijen van Annemarie opgehaald/afgeleverd bij de twee opdrachtgevers. Twee tevreden opdrachtgevers, geweldig...ook dit is liefde, liefde voor het vak van Annemarie, liefde voor het scheppen van de kunst, voor de creatie...prachtig! Mooi om te zien, hoe mensen blij zijn met datgene wat Annemarie maakt...prachtig!
En toen wij bij Oscar waren om de bus op te halen, zodat we het grote doek naar Ellen konden brengen, werden wij verrast door een prachtig schilderij wat Oscar gemaakt heeft voor ons...en binnenkort wordt 'Tegenlicht' van Annemarie geruild tegen dit prachtige werk van Oscar, zomaar...mooi he!
Ik wens jullie een liefdevolle zondag toe...wij gaan vandaag met twee nieuwe geliefden hier het glas heffen, twee mensen die elkaar net gevonden hebben, prachtige verse liefde, ik geniet er nu al van...we beginnen daarom met rose champagne, dat lijkt me wel wat!
Anita