Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




zondag 15 juni 2008

Think it, dream it, do it.....

Mooi he...deze woorden, vonden An en ik op een houten bord in Maastricht...en dit bord wordt onze huisspreuk...'t hangt straks in de gang! Vandaag is het vaderdag, een dag die door de middenstand met veel warmte is ontvangen, en die wij op onze eigen wijze met onze twee vaders en Els, hebben 'gevierd', in Mijnsherenland, aan de Binnenmaas...leuk, aangenaam en lekker...
Een dag die weer zo mooi is meegenomen. Een dag waarin we surrogaat vader Reynaud en Emmy ook nog even hebben bezocht, want soms is iemand dan wel niet je vader of je moeder, maar krijg je er zoveel liefde en warmte van, dat het goed is dit je ook te realiseren! En laten we nu met elkaar afspreken, dat we al die dingen die we voelen, ook gewoon maar benoemen naar elkaar toe. Maakt het leven nog leuker en ook een stuk gemakkelijker!

Ik wil nog wat met jullie delen, wat spreuken over vrijheid. Ik krijg op de een of andere manier allerlei autobladen thuisgestuurd, zo ook het magazine van Audi, niet verkeerd, want Audi is een prachtig merk. Dit magazine staat deze keer in het teken van Vrijheid. En aangezien ruimte en vrijheid een van mijn hoofdthema's in het leven is, wil ik jullie een aantal uitspraken niet onthouden.
Nelson Mandela :
'een man die de vrijheid van een ander afneemt is de gevangene van zijn eigen haat'.
Madonna :
'Ik sta voor de vrijheid van expressie, voor dat doen waar je echt in gelooft, voor het najagen van je dromen'.
Thucydides, filosoof :
'Het geheim van geluk is vrijheid. Het geheim van vrijheid is moed.'
Paul Gauguin, schilder :
'Ik heb niets meer over, geen cent, geen huis. Ik ben vrij'.
Muhammed Ali, bokser "
'Zonder voorstellingsvermogen kun je niet vrij zijn'.
Vrijheid, vrij zijn, bevrijd zijn....wat een ongelooflijk gevoel. Doen waar je echt in gelooft, doen wat dicht bij jezelf ligt...geeft zoveel ruimte. In je hoofd, in je hart en brengt je daar waar jij wilt komen. Paskal Jakobsen, zanger van Blof zegt 'Ik kan verder dan ik denk. Ik geef me over. Ik leg me neer. Ik ben vrij'......
En als je dan naar ons bordje kijkt 'think it, dream it en do it...' dan biedt het leven ons zoveel perspectief.
Ik wens jullie een mooie week. Dinsdag gaat Nederland weer voetballen, volgens mij hebben zij ook zo'n soort bordje, of lijkt het nu alsof ik alleen maar gelijkgestemden mag ontmoeten...ik kijk uit naar deze week! Geniet ervan.
Anita