Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




maandag 8 oktober 2007

7e CHOP zit erin en 2e rugchemo!!!

Tja en daar ben ik weer, vanuit de slaapkamer, net thuis uit het ziekenhuis en alles zit er weer al in...voel me wat misselijk, beetje ziek, maar ik lig lekker in ons nieuwe bed, riant in zithouding en kan dus mijn weblog bijwerken. Goed gesprek met de arts gehad...een arts kan weinig zeggen over reintegratie tijdens of voor of na een bestraling..want ieder mens gaat hier anders mee om. Welnu en dit mens heeft dus in al haar wijsheid besloten om het reintegratieplan dus maar te laten zoals het nu is. Dus vanaf 15 januari 2008 starten, langzaam opbouwen en kijken hoe dit samenvalt met de bestraling van de rug, die daarna ergens zal gaan starten. Kijken of het mogelijk is een schema te krijgen waarbij ik bijvoorbeeld om half vier ofzo ga bestralen. Dan kan ik die dagen een uur of vier werken, dan bestralen en dan lekker naar huis wat rusten..natuurlijk is dit weer een optimistisch scenario en dat realiseer ik me ook, maar met deze toevoeging wil ik het op deze manier met Hylke mijn baas en Eric,ons hoofd HR, doorspreken. En met de optie dat indien het bestralen tegenvalt, we het schema aanpassen....Lijkt me wel wat...ondertussen afspraken gemaakt voor de volgende en laatste chemo en de derde rugchemo., de 29e oktober en alvast de vierde rugchemo de 19e november. Als de arts het goed vindt dan probeer ik de cyclus van drie weken aan te houden en dan zou ik net voor mijn vertrek naar Curacao rugchemo nummer 6 kunnen ophalen...goed plan of niet?
De dokter heeft even naar mijn tenen gekeken...hij kan hier niet zoveel aan doen. Het zal gaan genezen nadat ik de laatste chemo heb gekregen dus vanaf medio november...tot die tijd, spoelen in soda, goed schoonhouden en verbinden.
Het prikken was niet fijn vandaag in mijn rug, maar minder pijnlijk dan de vorige keer. Het voelt nu alsof ze je een flinke opdonder in je rug hebben gegeven...en dat is minder. Maar daarom lig ik ook in bed.
Naast me kwam een dame van 71 jaar, met een motorjack aan, want zo vertelde ze me, ze is alleen en heeft vorig jaar haar motorrijbewijs gehaald. Ze heeft sinds die tijd al 31.000 km op haar motorscooter gereden. Ze is lid van een motorclub en wil het liefst een Harley, maar die kan ze niet betalen...geweldig mens. Leuk vrolijk. Ze kreeg een medicijn omdat ze last heeft van botontkalking en geen pillen kan innemen. Dit moet maar eens in de drie maanden en duurt twee uur. Leuk zo'n actief iemand. Ze heeft een nier afgestaan, in principe voor haar dochter, maar dat werkte niet, en nu heeft iemand anders deze nier gekregen. Leuk, vlot, modern en vol energie. Leuk om zulke mensen tegen te mogen komen. Had ik anders niet gehad denk ik dan maar weer.
Ik kreeg veel lieve smsjes gisteren en vandaag en dat is echt super hoor, dat iedereen zo meeleeft met me. Ook de berichtjes op mijn weblog en de mails geven me veel steun. Dank jullie wel.
Anita