Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




zaterdag 19 april 2008

Kort verslag van de eerste avond bij Schutter Wijnservice......



En de eerste openingsavond van An's expositie zit erop...en het was een geweldig succes. Mensen uit Voorschoten, Ermelo, Vlaardingen, Spijkenisse, Den Haag, Zoetermeer, en overal vandaan kwamen kijken naar het werk van Annemarie. Mensen die we lang niet gezien hadden, mensen uit mijn verleden, mensen uit ons heden, Annemarie's oude werkgever waar zij 17 jaar voor heeft gewerkt, meneer en mevrouw Slootweg, Lineke en Lianne, An's vader, Ruud en Anke en iedereen die ik nu niet bij naam noem, het was zo leuk....
en Annemarie genoot, zij kreeg bloemen, bonbons, kadootjes, planten en vooral veel aandacht voor haar werk. Er stond een vreemd echtpaar te kijken en die mevrouw zei tegen haar man 'die Annemarie Smitshuysen maakt mooie dingen...' ik stond achter hen en zei 'wilt u dat ik u even aan haar voorstel...' en die mevrouw zei 'hoe ziet ze eruit...' en toen heb ik An even aangewezen.
En weten jullie wat zo leuk is, op deze eerste avond heeft Annemarie twee werken verkocht! Geweldig toch...zomaar spontaan. En misschien gaat er nog wel meer gebeuren, mensen zijn geinteresseerd. Een galeriehouder van het Noordeinde had aangegeven dat Annemarie mooi werk maakt. Er was ook een mevrouw, we noemden haar de zus van Marijke Helwegen, geweldig en daar hebben we zo mee gelachen. Zij vertelde mij dat zij een nieuwe computer had en hier niets mee kon. Ik gaf haar Annemarie's kaartje en zei dat ik haar wel zou komen helpen. En toen ik dat zei kreeg ik drie zoenen! En toen Annemarie dit zag en zei 'pas op hoor mevrouw ze is van mij' riep ze 'heb ik eindelijk een leuke gevonden en is ze van jou'....kortom, lachen, gezellig, mooie en leuke mensen. Veel enthousiaste reacties. Prachtig...Jacqueline uit Ermelo super dat je gekomen bent. Twee uur file hebt getrotseerd om het werk van An te zien. Tonny en Niek, heerlijk dat ik jullie weer heb mogen ontmoeten.
De ambiance was super...oesters met heerlijke sausjes, heerlijk brood met ganzelever, met rilletes. Prachtige olijfolie met witte truffel, mooie serviezen. Heerlijk water en goddelijke wijnen, een franse tafel, een italiaanse tafel, een zuid-afrikaanse tafel, Chili, Argentinie, Australie...kortom genieten...
We waren zo rond een uur of tien thuis denk ik, iets later misschien. En hebben nog even nagepraat in de woonkamer. Mijn manier van lopen was alsof ik een oude dame ben, want zo lang staan, dat hakt er nog steeds in...maar het was zo de moeite waard!
En vanmorgen lagen we lekker op bed, en toen ging de bel. Annemarie's vriend van de pakketservice met een doosje voor Anita van Loon. Jawel een prijs gewonnen, doordat ik weer een slagzin of zoiets heb ingevuld...een schoonmaakpakket. Met een swiffer, voor het stoffen, en zo'n apparaat om vloeren mee te dweilen, met schoonmaakmiddelen, vaatwasblokjes met citroen erin...en weer was ik als een kind zo blij! Geweldig toch...je kunt als mens maar gelukkig zijn met dit soort leuke momenten in het leven!

Ik wel, ik geniet hiervan, optimaal...en ik verheug me nu alweer op vanavond en op al die lieve mensen die ons dan weer komen bezoeken. Het is leuk daar in Den Haag...de wijnen zijn fantastisch...en het is zo geweldig om Annemarie zo blij te zien! En zoveel waardering te zien krijgen voor al die mooie dingen die zij maakt!
Oh ja, en voor al die mensen die nu niet kunnen. Het is altijd mogelijk om zelf een keer naar Schutter te gaan. Het werk van Annemarie hangt daar tot eind mei 2008! En je kunt rustig iets kopen, dan komt er zo'n geweldig rood stickertje bij en dan maak je een afspraak met Annemarie over de betaling/aflevering. Het komt helemaal goed...dus schroom niet en ga kijken!
En op zaterdagmiddag heeft Schutter een aantal wijnen open staan en kun je dus genieten van wijn en kunst...en wat is mooier dan dat...
Een geweldig weekend gewenst! Maandagochtend ga ik naar het LUMC voor een controle...gek he..
Anita