Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




zaterdag 18 februari 2012

Fietsen door het dorp...

En vanmorgen was ik vroeg wakker, met een klein beetje pijn in mijn rug, met een kop vol snot, maar toch...zo lekker. Kortgeknipte haartjes...nou ja kort, een beetje fatsoenlijk is een betere omschrijving. En eventjes naar het dorp, om wat boodschapjes te halen. Lekker fietsen door het dorp...wat een genoet. Wat doe ik dat weinig, zomaar fietsen door het dorp, of in de omgeving...het voorjaar kriebelt, en dat fietsen dus ook....En toen ikal fietsend bij de boekwinkel kwam, vertelde die hele vriendelijke mevrouw me, dat zij vandaag voor het laatst is. En deze mevrouw was de mevrouw met wie ik altijd een praatje maakte, toen ik ziek was, en zij bleef mij steeds maar vriendelijk toelachen en af en toe hadden we een kort gesprekje. Zomaar met iemand die je niet kent...een vriendelijke onbekende mevrouw. En toen ik haar gedag had gezegd, en bedankt voor de goede adviezen, fietste ik naar Suzie toe om voor deze mevrouw een mooi boeketje te kopen. Een vrolijk boeketje, geel, rood, roze..en toen ik terugkwam in de winkel en haar deze bloemen gaf, bloosden wij allebei een beetje. Zomaar een mooi momentje op zaterdagochtend. En nu met een nespresso binnen handbereik, de krant op tafel, geschokt door de prins die in levensgevaar is, geniet ik van de stilte...en lees ik in een boekje met de mooiste citaten van Nelson Mandela. En voor vandaag is deze voor jullie :
'je moet de integriteit van ieder mens aanvaarden en wat voorbij is laten voor wat het is' en dit citaat over vriendschap is van Alan Loy McGinnis :
'Er zijn maar weinig waardevolle dingen in het leven, die 'vanzelf 'gebeuren. Als ze plaatsvinden, is het omdat we het belang ervan inzien en ons eraan toewijden. Regel één voor het verdiepen van je vriendschap is : Geef de hoogste prioriteit aan je relaties.' Een mooie zaterdag gewenst....Anita