Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




woensdag 28 september 2016

Katie Melua - it's a wonderful life -

En vandaag was weer zo'n gekke dag. Veel gewerkt, veel gedaan, veel gereisd...van hieruit naar Eindhoven, een ontmoeting bij een mortuarium, gek hoor, toch maar in de koffie corner van het ziekenhuis, het Maxima Medisch Centrum gaan zitten. Met een prachtig mens, iemand met een mooi verhaal. De laatste dagen ontmoet ik steeds weer mensen, die een bijdrage gaan leveren aan Zuidoost en de realisatie daarvan. Fijne mensen, met een eigen invalshoek, deze mens heeft zijn roots in India en Suriname. Eergisteren mocht ik iemand ontmoeten uit Irak. En daarna is het ook weer fijn om in de auto lekker muziek te luisteren, terwijl je zomaar 300 km op de teller erbij zet. En dan al die indrukken voor jezelf te ordenen en te kijken hoe langzaam aan de puzzel in elkaar valt.
En nu zit ik aan tafel, heb ik allerlei plannen geschreven, voor mijn team Verenigingszaken en luister ik naar dit prachtige lied van Katie Melua - it's a wonderful life...ja dat vind ik echt! Katie Melua een zangeres aan wie ik mooie herinneringen heb. Ik hoorde haar muziek Nine Million Bicycles toen ik Annemarie net leerde kennen. Prachtig en eigenlijk is dit een soort liefdesliedje van ons samen. Vanmorgen was zij op radio 2, en zong zij een nieuwe ballad...en toen ben ik gaan zoeken naar oudere nummers. Heerlijk, met een stukje weemoed terug gaan in de tijd. Genieten....en gisteren was mijn Wijngenietgids binnengekomen. Een schitterend boek van Hubrecht Duijker over wijn, kiezen, proeven, begrijpen, schenken, drinken en vooral genieten. En in dit boek staan zulke mooie wijsheden, wijnwijsheden...'als een leven van wijn, vrouwen en veel gezang teveel wordt, geef dan het zingen op....'ooit kreeg ik deze als verjaardagskaart. Leuk vind ik dat...maar nog leuker vind ik het om wijn te kiezen, bij een gerecht, en dan te zien wat er gebeuren kan. Zo heb ik een prachtige Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland van het wijnhuis Two Rivers. Deze wijn heet Attitude. En deze wijn is prachtig, maar komt nog beter tot zijn recht als je hier een mooi stukje witvis bij eet, goddelijk werkelijk. Probeer het maar eens...ooh nu klinkt Pearl Jam met het prachtige nummer Just Breathe...ook zo fraai. Soms hou ik van die rauwe nummers, en eigenlijk met van die eenvoudige teksten, maar dan pakt die melodie me zo....
Morgen weer een prachtige voorstelling van 'Broertje dood' in ons prachtige crematorium in Oosterhout. Met mensen van Yarden, vrijwilligers, personeel en wat gasten. Volgens mij gaan we weer genieten met elkaar...van Kiki en Jan! Wil je ook een voorstelling bijwonen, laat het me weten, dan zorg ik dat je aangemeld bent of wordt. Volgende week in Diepenveen. De week erop in Schagerkogge. Je bent welkom bij Yarden.
Fijne avond. Ik heb niet zoveel tekst meer...ben moe. Zat halve nacht op, mijn hoofd wilde niet stoppen...beetje druk, beetje vol. Oh ja, 26 oktober wordt die gekke bobbel weggehaald...fijn, in het LUMC. Dag.