Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




zondag 11 september 2016

Dienstbaar zijn...

En jawel, gisteren heb ik van kwart over tien in de ochtend, tot ca. elf uur in de avond gewerkt op het terras van Mila. Geweldig, en wat een mensen, wat een drukte...met dank aan Chantal, Bruno, Xavier en op het laatst nog Annemarie en Anne, is de zaak nu weer gereed voor deze mooie zondag. Wat is werken in de horeca hard werken zeg. Chapeau voor al die mensen, die dit dagelijks doen. Voor mij is het genieten, mensen verwennen, mensen laten proeven, vanuit dienstbaarheid mensen benaderen. Bezig zijn met mooie producten, mooie mensen, internationaal, heerlijk werkelijk. Maar het einde van dit alles is even simpel als het gewone leven. Toiletten schoonmaken, voorraad aanvullen, vloeren dweilen en alles weer laten glimmen, zodat je collega's de volgende dag, weer fris en schoon van start kunnen. Het prachtige september weer helpt ons hierbij...mijn rug, was volkomen de weg kwijt, toen ik gisterenavond thuis kwam. Liggen, lopen, ik leek wel een 100 jarige...maar mijn filosofie is, dat ik nu spieren gebruik, die ik nooit zo goed gebruik. Sjouwen met zware borden, planken met prachtig gegrilde biefstukken, flessen wijn, balanceren op een klein houten trapje, kortom de sportschool is er niets bij. En weet je wat het leukste is, dat mensen voelen, wat we met elkaar aan het doen zijn. En eigenlijk is onze basis genieten, samen werken en mensen een mooi moment laten beleven. Ondertussen ben ik in Wassenaar niet meer die onzichtbare, onbekende. Maar gewoon Anita van het terras. Ik ken mensen van de Lions, van de tijdschriftenwinkel, van de ambassades, maar ik ben en blijf gewoon Anita, de boerendochter, die zomaar in deze chique omgeving terecht is gekomen. En terwijl ik dit schrijf glimlach ik, want Pa van Loon zei ooit 'als je van verwaandheid naast je schoenen gaat lopen, zet ik je er weer terug in kind..'. Mooi toch en dus ben ik gewoon wie ik ben, als ik iets niet weet, dan vraag ik het even aan de chef, en dan leg ik het uit...en eigenlijk zouden we dat allemaal moeten doen, gewoon onszelf blijven, dichtbij wie je bent en waar jij voor staat. En dus zit ik nu, met een stapel kranten om me heen, een kiwi te eten, een Nespresso er bij. Straks een stukje fietsen, het hoeft niet zo spannend, gewoon lekker, maar als je een keertje wilt langskomen, kom gewoon, Mila's Gastrobar, geopend van donderdag tot en met zaterdag, van 12 tot.....de keuken is open tot 20.00 uur, en zondag zijn we open vanaf 15.00 uur..., op het pleintje in de Langstraat, vlak bij de bekende ijssalon van Wassenaar, Luciano...de beste ijsmaker van Nederland, tja...leuk he, en dat allemaal hier om de hoek, 3 minuten van ons huis af...je bent welkom, kom genieten en wil je tips, een heerlijk glas witte huiswijn, doet al wonderen...een in tempura gebakken garnaaltje...heerlijk! Fijne zondag, Anita