Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




vrijdag 27 februari 2009

mag moet map zijn...zou het dan toch die rode wijn zijn????

Moe maar voldaan.....

Moe maar voldaan, met naast mij een glaasje rode wijn, zit ik op mijn kantoor...vrijdagavond...een intens gesprek, was het einde van mijn zakelijke week...een afronding met een gouden randje. Zomaar een gesprek...ongelooflijk intens en diepgaand. Wat een eer, wat een mooi iets dat ik dit mag doen. Hoe heb ik ooit manager willen zijn, bezig zijn met organiseren, herhalen, steeds weer hetzelfde te doen...resultaten behalen en hup weer verder...mijn baas blij, mijn bonus in orde...het enige wat me op de been hield, waren al die mooie mensen. Met al die mooie kernen, met al die intenties, met al die emoties...een coach vanachter mijn bureau. Waar dan ook. Een coach die maandelijks wel haar rapportages in moest leveren, een coach die vooral wel resultaten en meer omzet moest zien te genereren. En als dat kon met minder mensen, dan graag....
En vanmiddag zei ik het nog 'dan ga je letterlijk plat op je bek. Dan ga je gestrekt, dan donder je in elkaar...en dan pas zie je waar je mee bezig bent geweest.' En dan pas ga je doen wat je hart je ingeeft...en als ik dit opschrijf, dan zie ik mensen om me heen, die hetzelfde doen of hebben gedaan. Die directeur die nu campingbaas is in Frankrijk. Die andere directeur die diep ging en nu geniet van zijn eigen bedrijf. Die collega die manager af is. Of die collega die nu thuis zit en niet meer verder mag, die een nieuwe levensweg mag inslaan. En misschien vanuit boosheid naar blijheid komt. Die ook straks terugdenkt aan die directeur met dat roze jasje...en eigenlijk dankbaar is, dat dat jasje van die gekke dingen deed. Waardoor je je mag kon dichtklappen en kon zeggen 'ik ben klaar'. Dus jasje, dank je wel nog. You've saved my life...of heb ik dat dan toch zelf gedaan???
En nu dan, bezig zijn met de essentie van het leven. Met mensen in gesprek, om hen die dingen te laten doen, zodanig dat ze dicht bij zichzelf komen. Hun echte kern weer terugvinden, weer raken...geweldig. En dat ik dit zomaar mag doen....ik drink mijn glas leeg en ga naar mijn vrouw. De essentie van het leven. Ga luisteren naar Rosanne haar drumspel. Naar Floor haar verhalen. En kijken naar Smaken verschillen. En jullie straks ook, maandag 16 maart a.s. Het schiet al op.
Een fijn weekend...het is weekend.
Liefs
Anita