Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




woensdag 9 november 2016

Een regenachtige woensdagochtend in november

Tja en het weer symboliseert wel hoe ik me voel, als ik denk aan de nieuwe Amerikaanse president. Bijzonder, wat onvrede kan doen met mensen. En wat dan een uitkomst als deze gaat betekenen, kunnen we nu nog niet goed inschatten denk ik. Maar ondanks die regen, ondanks het feit, dat regen lastig is voor een brildrager, zit ik hier lekker thuis. Auto al gewassen, Annemarie in Leiden gebracht en de laatste boodschapjes gedaan. Straks nog tanken, Annemarie ophalen en richting Schiphol. Lissabon here we come, 18 graden ofzo, lekker de stad verkennen, even niks. Vanmorgen nog wat telefoontjes mogen beantwoorden. En nu luister ik naar heerlijke muziek, muziek die ik lekker kan meezingen, nu luister ik naar 'de zomer voorbij'. Van Nick en Simon, in deze in duet met Jan Smit. Ja ik weet het Jan Smit, veel vrienden van mij vinden dit vreselijk. Ik soms ook. En soms, vandaag dus, niet. Ik geniet gewoon van dit soort momenten, lekker hard meezingen, en simpelweg genieten. Zal ik ook wel van Pa van Loon hebben, bij hem draaiden we tenslotte als laatste liedje bij zijn afscheid 'als sterren aan de hemel staan'. Want dat ene liedje van Fransje Bauer, wilde hij toch wel horen. Is dat erg? Nee toch...
Voor mij, is dit de basis van alles. Gewoon maar mogen zijn wie je bent. Met alles wat daarbij hoort. Hoe fijn zou het leven zijn, als iedereen dit zou doen naar elkaar. Gewoon elkaar in zijn of haar waarde laten. Niet insinueren, niet lullen over elkaar, gewoon de dingen aangaan, zoals ze zijn. Luisteren naar je binnenste, en vanuit respect met de ander omgaan. Vandaag begint bij Yarden het programma '1 Yarden, Yarden nummer 1' de eerste kick off. Leuk, een programma waarbij we met elkaar aan het werk gaan, om de verwachting van onze klant, onze families, af te stemmen op wie we zijn als organisatie, wie we zijn als mens, en waar wij voor staan. Hoe doen we het met elkaar, en wat kunnen we nog verbeteren. Hoe kijken we naar elkaar? Ik ben heel benieuwd en vind het oprecht jammer, deze eerste sessie te moeten missen. Van de 10 kick offs maak ik er 6 mee, 5 als trainer, en 1 als deelnemer. En oh wat heb ik er een zin in. Echt!
Lieve mensen, ik weet het, ik kan in herhaling vallen, maar ik meen het oprecht, als ik zeg, dat ik geniet van alles wat er is. Van het leven, zoals ik het mag leven. Gisteren VVE gehad in Schoonhoven. Leuk mijn oude buren gezien, bijgepraat. Over het prachtige monumentale pand in de Koestraat. Ook weer zoiets moois, deze stad, een onderdeel van mijn bestaan. Bijzonder is, dat de laatste plaats waar ik ooit met mijn moeder was, was Schoonhoven. Bij hotel Belvedere zaten we op het terras aan de Lek. En dus zal Schoonhoven, altijd onderdeel zijn van mijn leven. Fijne dag allemaal...ondanks de regen, ondanks president Trump. Jammer ik had een vrouwelijke president van Amerika wel bijzonder gevonden. Ik vond het zo leuk te lezen, dat die oude dame van 94 zei 'dat zij zo trots was om nog op een vrouwelijke president te mogen stemmen'. Helaas...succes allemaal! En liefs van mij. Anita van Loon.