Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




donderdag 8 oktober 2009

Het volgen van mijn eigen levensweg....

Ingewikkeld hoor het volgen van die eigen levensweg. Voelen wat je past, en wat niet. Soms ben ik met iemand in gesprek en dan heb ik het gevoel, dat we wel van stoel kunnen ruilen. Dan spreekt iemand met mij over een nieuwe baan, een opdracht, een nieuwe kans. En dan zegt dat arrogante ikje in mij (dat kleine stemmetje diep in mij) 'wat jij doet kan ik ook, geen probleem'. En 99 van de 100 keer reageert mijn intuitieve ik, mijn binnenste. En op dat moment heb ik alweer gekozen. Niet direct, want ik heb geleerd (van mijn moeder denk ik...)eerst rustig overal over na te denken. Zodanig, dat ik weloverwogen de juiste dingen doe en zeg. Dus dit alles hoort nog bij het nadenken over. Het maken van een keuze, het aangeven waarom wel, of waarom niet. En dat, dat doen we morgen, in alle rust morgenmiddag ofzo...goed goed nadenken en pas dan beslissen.
Altijd zit er ook een keerzijde aan zo'n verhaal en die keerzijde komt heel dicht bij mijn droom. Bezig zijn met dingen die er echt toe doen. Met mooie intense momenten in ons leven. En volgens mij ziet mijn droom er dan ongeveer zo uit :
'ik ben als werkende mens onafhankelijk en vrij om een keuze te maken die past bij wie ik ben. Ik ben bezig met dingen, die mensen met elkaar in verbinding brengen, ik help mensen op hun zoektocht, ik ben niet bezig met materie, of winst, of geldelijk gewin. Ik geniet van het leven, ik proef ervan, ik lach, ik kan in stilte nadenken over de dingen die er toe doen. Er is harmonie in mijn/ons huis. Met veel liefde en geluk, de kinderen, Annemarie en ik. En om ons heen is ruimte voor vriendschappen, voor familie. Voor geluk, voor creatie, voor kunst, voor de natuur......' weet je, het lijkt wel alsof ons leven al heel dichtbij die droom is aangekomen. Hier en daar nog een beetje bijschaven, schuren en volgens mij zijn wij er dan...of niet? Oh ja, vanmiddag op de radio hoorde ik dat we per dag maar 6 minuten lachen in Nederland. Dat kan toch niet...ik ga er eens op letten. Want volgens mij lach ik zeker meer dan 6 minuten per dag. Sowieso wel eens goed om stil te staan bij hoe vaak je blij, gelukkig, verliefd, vrolijk, boos, of watvoor emotie dan ook voelt. En net komt de Libelle en weet je wat hierin staat 'vrij is de mens als hij op elk ogenblik van zijn leven in staat is zichzelf te volgen'. Als dat geen antwoord is!!!
Dag lieve mensen, ik wens jullie een hele mooie avond toe. Wij drinken een glas mooie rode wijn van Peter Lehmann uit Australie, een shiraz grenache...met een kunstetiket. Heerlijk!
Anita

Bijpraten....

En gisteren was zo'n dag. Een dag vol gesprekken, met oude en nieuwe bekenden, met relaties. Een dag vol informatie, van Voorschoten, naar Hilversum, naar Wijk en weer naar Voorschoten. Tussendoor veel telefoneren vanuit de auto...en oh wat is het dan weer heerlijk om weer thuis te zijn bij Annemarie. Een dag vol beweging, zo noemden Frieda en ik het. Een dag om met een glimlach aan terug te denken. En eenmaal thuis dan is het zo lekker om simpelweg de krant te lezen, wat te eten en samen te zijn. Heerlijk....
Ik verheug me erop altijd weer om de dag weer samen met Annemarie te eindigen. Heerlijk gewoon! Vandaag is een dag vol met mailverkeer, en een afspraak, bij Yarden. Ik ben benieuwd. Heb er zin in.
Morgen weer meer...Anita