Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




donderdag 16 september 2021

Vrijheid....

En vandaag 16 september 2021 ben ik vrij, na best een stevige tijd. Lange lange werkdagen, weekend dienst, avondbijeenkomsten, kortom hoog tijd om uit te slapen. Heerlijk, kopje Nespresso, korte broek aan, en in de tuin, ik schat in ca. 20 graden en af en toe komt die zon heerlijk door. Vrijheid noem ik dit, gewoon zomaar vrij kunnen zijn, niets hoeven, en voor je gevoel genoeg te doen hebben. Al boodschappen gedaan in Steenbergen voor mijn nicht en haar Golden Girls met wie ik morgen ga fietsen in Zeeland. En daarna landen we hier in de tuin, voor een eenvoudige doch voedzame maaltijd, haha met een mooi glas wijn. Wat zou het leven zijn zonder wijn! Voor velen heel normaal, maar dat glas wijn is voor mij als de slingers die het leven nog mooier maken. En ja, ik hoor het sommigen denken, echt een kind van haar vader. 

De tuin alweer bezaaid met bladeren van de bomen, de kleuren veranderen en groen wordt doffer en soms al geel, en toch kan dit najaar nog zoveel mooie dagen brengen. Een nazomer die fijn is, en waar ik optimaal van ga genieten. Ondanks de enorme drukke periode waarin wij als Uitvaartstichting Hilversum beland zijn, want morgen over 2 maanden openen wij de deuren op de Bosdrift. Een meer dan unieke plek, met prachtige verhalen, een gebouw, waar je intens van gaat houden, op het moment dat je er binnenstapt. Een inloop rouwcafé met vrijwilligers, een groep mensen, die een deel van hun tijd klaar willen staan om er te zijn voor hun medemens. Een opening met van alles erop en eraan, met live muziek, met mooie woorden, vol verrassingen, kortom kom er naar toe. Het weekend van 20 en 21 november zijn wij open voor iedereen, voor een kop koffie, een rondleiding, een glas wijn, eventjes luisteren naar mooie muziek, wat wil je nog meer...kom gewoon, alle informatie kun je terugvinden op onze website www.uitvaartstichtinghilversum.nl 

Vrijheid, gisteren kreeg ik een lief bericht van een oud collega van me, over vrij zijn en hierover met elkaar in gesprek zijn. Hij en ik vonden elkaar in die mooie gesprekken, bij een kop koffie, of zomaar aan het bureau. En geloof me, ik ben zo vrij, ik voel me vrijer dan ooit tevoren, in alles. In mijn leven hier en in mijn werk. Ik merk dat ik bevrijd ben van alles waar ik wellicht ooit last van had. En daar komt mijn energie vandaan, daar komt mijn optimisme, mijn vrolijkheid vandaan. Ik geniet punt. En terwijl ik dit schrijf, valt het licht zo mooi over het grasveld, weet ik dat ik straks de rest van mijn bollen ga planten. En ondertussen staat er een lekker beenhammetje in de oven. Lekker vind ik dat, een plakje beenham, met een dikke snee vers gebakken brood met zoute roomboter uit de Camarque...tja, als dat geen genieten is.

Bijzonder ook om te voelen en te ervaren, dat ik vanuit deze staat van zijn, als vanzelf vragen om coaching krijg. Gewoon, omdat iemand anders voelt wat ik voel, rust en ruimte, en mensen hier behoefte aan hebben. Aan rust in je zijn, ondanks drukke werkzaamheden, maar deze rust heeft vooral te maken met tevredenheid. Ben je blij met wat er is, ben je blij als je wakker wordt, als je kijkt naar je vrouw, of je man. Als je liefhebt, als je praat met die ander. Ben je blij, ook al heb je nog wensen, ben je blij, met je leven, met wat het leven je brengt, gebracht heeft en wellicht nog zal brengen ooit. En blij betekent niet dat ik de hele dag jubelend door de tuin loop, blij betekent dat ik rust heb in mij zelf. Dat ik ben geworden wie ik nu ben. En dat ik glimlach bij herinneringen, dat ik mensen mis, die niet meer hier in dit leven bij me zijn, dat ik hen met me meeneem ongeacht waar ik zal gaan. Tja...hier zit dus gewoon een tevreden mens. Met een stapel tijdschriften, de krant, dat hammetje dat gaar gaat worden, een prachtig boek - Hard land - van Benedict Wells, gekregen van lieve vrienden voor mijn verjaardag. En met de wetenschap, dat ik hier zomaar tijd voor heb en krijg, om dit te lezen, en ondertussen maai ik straks het gras, zodat als de Golden Girls morgen komen, het er strak bij ligt hier. 

Zoek je vrijheid, en vind je het niet, dan help ik je wel. Het is niet zo moeilijk denk ik. Begin maar met vandaag te genieten, waar je ook bent, in de zee, op het strand, in binnen- of buitenland, op je werk, of thuis. Geniet maar van het moment, van nu. En nu, nu ben ik even in het ondertussen, nu ben ik eventjes op mezelf en met mezelf. Kijk maar op www.anitavanloon-levenskunst.nl