Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




zondag 2 januari 2022

2022 met een heart of gold...van Neil Young

Heerlijk, terwijl Neil Young zijn 'heart of gold' zingt met die mooie zin 'and I am getting old' zit ik heerlijk aan de keukentafel. De werklaptop open, want ik heb telefoondienst en net de 35e plechtigheid geboekt voor dit jaar, onvoorstelbaar, hoeveel mensen nu verdrietig aan de keukentafel zitten. En ik, ik zit gewoon lekker te zingen hier. An is met Teun naar het veldje bij de brandweer, en dan komt Teuntje terug, als een zielig nat, frommeltje, helemaal onder de modder, want hij rent en hij racet over dat veldje, achter honden aan, achter de vogels, kortom hij geniet intens. Teuntje is lief en stout, hij pikt kussentjes van de bank. Hij doet van alles, en vooral dingen die niet mogen. Hij doet me denken, althans zo voelt het, aan hoe ik als kind was. Poepen waar het niet mag, klimmen wat niet veilig is, iets aanraken wat niet mag. Ach ja, en het komt vast wel goed. Ik denk altijd, althans zo zei mijn moeder 'het is toch nog goed gekomen met je'. En dat zal met Teun niet anders zijn toch. Het is een geweldig hondje. 

En ondertussen is het 2 januari 2022. Een nieuw jaar. Voornemens heb ik niet, nooit eigenlijk. Ik denk niet meer ik zou wel 10 kg minder willen wegen, of ik zou minder rimpels willen hebben, ik denk vooral, ik ben kerngezond, ik ben gelukkig met mijn leven, mijn liefde, mijn plekje hier, mijn baan. Ik barst van de plannen, het ene plan nog leuker dan het andere. Ik zoek alleen nog een geldschieter, iemand die gewoon een paar ton heeft liggen, daar niks mee doet, en die aan mij toevertrouwt. Haha. Ik betaal je wel terug, geloof me. En dan ga ik iets heel leuks beginnen hier. Een plek waar veel mensen geluk gaan voelen en ervaren, een huis van en vol van  levenskunst. Een plek, waar leven en dood elkaar raken, en samenkomen. Waar je naar toe gaat, als het leven je even de adem beneemt. Een plek waar je wilt zijn, om te luisteren naar mooie muziek. Waar je verhalen kunt vertellen, waar je kunt genieten, waar de natuur mooi is, waar jij mag zijn wie jij bent. Een huis vol levenskunst. Zie je het voor je? Ik ontmoet zoveel prachtige mensen en ik geloof zomaar, dat wij met elkaar hier in Nieuw-Vossemeer, nog zoveel meer levenskunst kunnen toevoegen. Nu doe ik er niet zoveel mee, omdat ik mijn baan in Hilversum nog heb. En nog een aantal jaar wil behouden, maar uiteindelijk ga ik hier mijn dromen echt uitpakken en vervullen. Ik ben ervan overtuigd. Ik praat er niet zoveel over, maar er is iets aan het ontstaan. En 2022 wordt het jaar, om dit plan eens nader uit te gaan werken. Ik heb natuurlijk plannen met mijn Uitvaartstichting in Hilversum. Die ook uitgewerkt gaan worden. Met mijn uitbreidingen, de Joodse begraafplaats erbij, kortom mooie en vooral nieuwe ontwikkelingen die ik ga realiseren en uitvoeren. Met mijn team. Mooie mensen erbij, zorgen dat er een prachtig inloop rouwcafé ontstaat, waar mensen graag komen. Binnenwandelen, samenkomen, samen zijn. Hoe mooi is dat. Maar hier, bij die grote kerk, gaat ook iets gebeuren. Ik heb er zin in...heel veel zin. Dus 2022 wordt het jaar van de nieuwe initiatieven. Het jaar waarin ontmoeten en elkaar ontmoeten centraal staat. Het jaar waarin mensen, die ik lang niet heb gezien weer langskomen en het jaar waarin we het gesprek met elkaar opzoeken. Jij en ik. Jij en de ander. Wij. 

Heb je zin om mee te denken, mee te doen. Voel je je aangetrokken tot dit soort gedachtes, dan wil ik graag met jou aan tafel. Hier of in Hilversum. In Hilversum een keer na half vijf, in mijn eigen tijd, scheelt je wellicht rijden, hier op donderdagen heb ik tijd, om samen met jou te praten en natuurlijk ook met Teun te lopen. 

2022 wordt het jaar van jou en mij. Wordt het jaar van de nieuwe verbindingen, het jaar waarin we met elkaar dromen gaan realiseren. En zoals Eva Jinek zegt 'droom groot'. En droom met me mee. 

Voor nu, wens ik je dat je dromen uit mogen komen. Gezondheid, energie en liefde. Heel veel liefde, in honderdduizend vormen, en dat we vooral met elkaar de mooiste dingen gaan doen. Uit liefde, met liefde, vol liefde. Ik wil lachen, huilen, dansen en dromen. En dan daarna dromen waarmaken, uit laten komen. En moet je nu het ziekenhuis in, deze week, dan ontstaat zelfs van daaruit voor jou weer nieuw perspectief. Sterkte. En geloof in je herstel. Blijf geloven, steeds maar weer. Het kan, het lukt, het is echt waar. Al het goede voor iedereen in 2022. Maar vooral veel  plezier! Doe het goed! Liefs van mij, Anita of voor sommigen Aniet!