Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




dinsdag 19 mei 2009

Moment van bezinning....

Na een mooie dag op de Politie-Academie, een geweldige training, werd ik in de auto terug naar huis gebeld met weer zo'n shit-mededeling. Een oud-collega van me, van ADP, is heel ernstig ziek. Acute leukemie en direct opgenomen, in carantaine potverdomme....hoe shit is het toch die rot kanker! Hoeveel zomaar gezonde mensen worden ziek, zomaar opeens. En dan niet gewoon ziek, maar doodziek en wat betekent dit nu allemaal weer...
En op zo'n moment schrik ik me dood. Realiseer ik me weer hoe ik soms risico's neem met mijn gezondheid en ik doe het dus niet meer. Annemarie, Emmy, Reynaud, mijn vader iedereen maakt zich zorgen om mijn klachtjes. Morgen bel ik het ziekenhuis voor een afspraak. En ga ik eens even kijken hoe mijn bloedwaarden zijn. Geen gedonder meer. En rust nemen, oppassen. Want het leven is zo ongelooflijk de moeite waard. En ik mag zo ongelooflijk blij zijn dat ik dit leven mag leven. Met mijn Annemarie. Met al diegenen die me lief zijn....dus geloof me...de balans zal ik keihard terugpakken ok? Weet je lieve mensen, als ik denk aan Andrea en Ron. Aan Gerdi en Henk aan al die mensen die geconfronteerd zijn of worden met kanker, dan voel ik zo intens mee. Dan ben ik die ex-patient die weer die pijn voelt...die zich weer zomaar realiseert hoe ongekend belangrijk het is, om gewoon weer door te mogen gaan met leven.
Ik ben bezig met het interviewen van allerlei mensen werkzaam bij het Ministerie van Defensie. Geweldig is dat, zo was ik vorige week bij het Nederlands Instituut voor Militaire Historie. Ik had een gesprek met de directeur aldaar. Prachtig. Een kamer vol boeken, attributen, een omgeving waar zoveel geschiedenis ligt. Ik moest gelijk aan oom De denken. Aan zijn geschiedenis in Indie...ik heb een foldertje voor hem meegenomen. Maar u kunt ook kijken op de site www.nimh.nl En het mooie van dit soort meneren is dat zij zo enorm uitvoerig kunnen vertellen over hun loopbaan bij Defensie. Indrukwekkend en bijzonder. En zo is maar gewoon mijn leven. Dag na dag...morgenmiddag ga ik naar de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Weer zo'n boeiend gesprek. Ik geniet...maar nu eerst lekker vroeg naar bed. En dan uitslapen.
Welterusten, fijne avond.
Anita