Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




dinsdag 12 februari 2008

Bestralingsperikelen en in de zon zitten.....

Deze foto is gemaakt tijdens de kerst en dit mooie beeld van moeder en dochter wil ik jullie niet onthouden. Hoort helemaal niet bij mijn stukje, maar ik vond het tijd voor weer een keer een plaatje en dit is toch wel een super mooi plaatje of niet dan? Mama Emmy en dochter Annemarie....(kun je nagaan dat Annemarie nog mooier wordt, nu haar oogleden gecorrigeerd zijn!!!)

12 februari 2008!
En zomaar ben ik aangekomen in mijn laatste bestralingsweek. Annemarie is een keertje met me meegeweest, en toen had ik ook een gesprekje met de arts. A.s. vrijdag ga ik weer naar de afdeling hematologie, voor een gesprek met dokter Halkes, bloedprikken en even wat druk zetten op de aanvraag voor de MRI! Want die gekke rugpijn, die houdt me wel wat bezig....lopen gaat niet goed, fietsen gaat fantastisch! Dus even snel een MRI en zien of die pijn komt van het bestralen, of van....tja waarvan zou het nog meer kunnen komen?
Ondertussen ben ik vandaag voor het eerst op de fiets naar het LUMC gegaan, voor mijn 16e bestraling (16 x 2 zegt de arts, dat gaat dus over de twee bundels per bestraling). Heerlijk een half uurtje fietsen en toen ik daar om kwart voor drie aankwam, mocht ik voor een keertje op bestralingsapparaat 7. En daar lag ik en jawel hoor, storing. Apparaat stuk. Ik mocht me weer aankleden, kreeg in de wachtkamer, samen met andere wachtenden een kop koffie en na een half uurtje kwam ik terecht op apparaat 4. Een hele moderne deze keer, mooi hoor, en als je naar het plafond keek, zag je allemaal mooie groene foto's...voor de afleiding. En lekker dwars door Leiden op de fiets terug naar huis...wat een geweldig weer! Mag ik toch allemaal weer meemaken, zomaar voor niks!
Morgen ga ik naar Arinso en bestralen om kwart over drie. Donderdag op Valentijnsdag voor de laatste keer!! Bonbons mee voor het personeel, die zijn zo vreselijk sympathiek! En dan vrijdag weer naar hematologie...en dan even rust hoop ik!
Ik heb pillen gekregen tegen de misselijkheid, maar die neem ik niet in. Hoeft niet. En ik mag pijnstillers tegen de rugpijn, die neem ik ook nog niet in. Ik ben bijna anti-pil geworden!
Vandaag 12 februari 2008 wordt mijn tante Anita 84 jaar! Afgelopen vrijdag 8 februari is mijn oom Wim 85 jaar geworden. Geweldig he...dat ik nog van die fantastische oude familie-leden heb...afgelopen zondag zou mijn moeder 76 jaar zijn geworden, zij is alweer 5 jaar niet meer bij ons....ongelooflijk hoe snel de tijd gaat! Ik heb maar een lekker wijntje gedronken en in stilte op haar getoast!
Annemarie zit achter de schildersezel...vanmiddag hebben we lekker een kop koffie gedronken op het bankje buiten...goddelijk lekker. An is vanmorgen even terug geweest naar haar arts voor haar rechteroog, en hij heeft nog een kleine nabehandeling verzorgd, een sneetje erin, hechting erin en klaar is ze weer...er zat een soort bobbeltje...nu een pleistertje...tja een mens moet er wat voor over hebben om mooi te zijn/nog mooier te worden!
De zon doet wonderen, de natuur ontluikt, krokusjes, hyacinten, in huis veel tulpen, vrolijk gezicht, heerlijk! Vanmorgen moest ik weer even naar Schoonhoven, de vaatwasser was kapot, ja de erfenis van mijn vorige huurder laat zich nog even voelen, maar het lijkt er nu allemaal op te zitten en alles werkt weer! Ik heb daar nog even door de binnenstad gewandeld, heerlijk...en het leuke is nu, dat het huis er weer zo fantastisch mooi en netjes uitziet. Schoon, fris en gezellig, net als het weer. Maar als ik zo eens even stil sta, dan lijkt het alsof we in een nieuwe fase aangekomen zijn : nieuwe huurder, behandelingen bijna afgerond, rust op werkgebied, straks weer reintegreren, voorjaar wat ontluikt...veel nieuw leven lijkt het wel...dus volgens mij komt het helemaal goed! En bij dit alles gaat mijn boek binnenkort uitkomen, dat is toch ook wel een hoogtepunt, tijd voor champagne of niet dan???

Dag,
Aniet