Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




zondag 18 mei 2008

Romeo en Juliët in Edam

Ja want een hotelkamer met de naam 'Romeo en Juliët' oftewel kamer nummer 1 was onze kamer in Edam...geweldig. Een goddelijk mooi bed, met een prachtige spiegel er tegenover, kroonluchter, prachtige gordijnen, een schitterende badkamer....ja daar sliepen wij! En net als de vorige keer kwam de regen gisteren met bakken naar beneden daar in Edam! En wij als ware toeristen begaven ons naar Marken, en met de boot naar Volendam. Kochten snuisterijen, kleine lieve dingen, voor ons mooie huis en genoten van elkaar. Van die vriendelijke meneer die steeds weer uit kwam leggen watvoor mooi glas wijn we nu weer mochten proeven bij dat heerlijke gerecht. Wij aten vissen met zo'n hollandse afkomst, als makreel en paling en ik die dit nooit kiezen zou, ik genoot van alles, de ambiance, het diner, het damhotel zelf en de omgeving. Edam is een prachtige plaats, die ons deed denken aan Schoonhoven, Goedereede, met al die prachtige gevels, prachtige pandjes en grachtjes in het stadje zelf. Een mooie omgeving, veel water en bijzondere mensen...ze toeteren direct en zijn niet heel erg vriendelijk. Alleen het personeel in het Damhotel is dat wel. Zo kregen we per ongeluk een prachtig gerecht dat bestemd was voor een tafeltje verderop, en met veel flair werd het gerecht weer opgehaald 'jullie krijgen een nog mooier gerecht' en naar de tafel die er recht op had gebracht...leuk, vriendelijk, maar volgens mij zijn wij dat zelf ook wel. Twee van die leuke vrouwen, die zielsveel van elkaar houden, die dat volgens mij ook wel uitstralen, daar reageert de wereld wel vriendelijk op. En vanmiddag via Katwoude, Ilpendam, Watergang weer terug naar huis...een mooi stukje Nederland.
En als wij samen weg zijn, dan dromen wij over onze toekomst, dan maken wij plannen, dan zien wij zoveel voor ons, en het mooiste is dan dat ik mij losmaak van de dagelijkse realiteit, van alle plannen rondom Granada, van de verkilling die ik soms voel binnen mijn werk. En dan weet ik gewoon dat het goed komt. Dan denk ik terug aan het plezier wat Chea en Kirsten en ik vrijdag hadden op kantoor. Echt scheuren van de lach...oh dat is zo goed voor je...en dan geloof ik weer, dat met deze twee collega's, ik het echt wel redden ga, dat wij het echt wel redden gaan!
Er ligt een drukke week voor me. Veel afspraken, wat ISBW-werk, een dagje vrij zomaar midden in de week, een Vrouwennetwerk en zaterdag samen met mijn vader zijn Els ophalen op Schiphol. Want Schiphol is voor een man van 78, een stad op zich. Met al die borden en parkeergarages, een ingewikkeld gebeuren. En daarom gaan we fijn samen. Gezellig is dat ook nog een keer.
Ja want Els is op vakantie naar Griekenland met haar zusje Jannie. En pa is zomaar een hele week alleen. Ongezellig hoor, hij mag overal eten, maar hij moet wel alleen slapen. En pa en ik lijken op elkaar, dat is bar ongezellig! Ik had hem zojuist nog even aan de telefoon.
Vanmiddag hebben we heerlijk geslapen op onze verrijdbare bedden op ons terras. Heerlijk was dat weer...tussendoor verrast onze poes ons af en toe met een dode muis, die hij trots komt laten zien of ergens neerlegt....bbrrrrrr en Annemarie moet dit soort dode toestanten verwijderen, ik krijg er werkelijk de rilbibbers van. Ik vind dat zo vies...ik droomde vannacht van muizen en jawel hoor, toen we thuiskwamen lag er een in de kleedkamer en vanmiddag wandelde Semmie binnen met nummer twee in zijn bek...brrrrr en diegene die zegt dat dromen bedrog zijn, die spreek ik graag. Volgens mij moet je dromen zien te realiseren en dat is mijn Hoofd Aandachts Punt voor de situatie hier thuis. Bij Arinso zijn de Hoofd Aandachts Punten een stuk ingewikkelder, daar betreft het innovatiekracht, onderscheidend vermogen en wat dies meer zij...hier thuis ligt het een stuk eenvoudiger. Wij willen naast mijn werk, een mooie business opzetten waar we enerzijds de ruimte hebben voor An om een atelier te hebben en Annemarie's werk kunnen exposeren/verkopen en deze ruimte moet multi-functioneel zijn, zodat ik er ook mijn trainingen kan verzorgen. Of een wijnproeverij kan verzorgen. En eigenlijk betekent dat dat we de ruimte die aan ons huis vast zit, de garage hier achter moeten zien te kopen. Tja en het volgende probleem is dus....hoe krijg ik een krediet bij een bank, met mijn achtergrond....ingewikkeld. Een nieuw Hoofd Aandachts Punt dus...maar het komt goed. Zegt de optimist, geloof me...ik ga jullie op de hoogte houden.
Dikke kus
Aniet

en een mooie week gewenst, na dit bijzondere weekend!
ook namens Juliët....