Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




zaterdag 19 januari 2013

Een koude ochtendwandeling

Goedemorgen. Vanmorgen vroeg maakte ik een koude ochtendwandeling en zomaar kwam ik een buurvrouw tegen, en zij zei me 'ik moet deze dagen steeds aan je denken' en toen ik vroeg 'waarom dan' was haar antwoord 'omdat jij destijds ook in deze kou me je kale kopje buiten liep' en toen antwoorde ik 'bijzonder, ik ben net op weg naar de kapper' en haar antwoord was 'zonde..ik vind je woeste haar juist zo leuk'. En zo begon deze dag...kou, wandelend door een nog stil Voorschoten en lekker een kopje nespresso bij mijn kapster Charissa. En op de terugweg langs de bakker om een 'authentiek wit broodje' zomaar lekker, zomaar een klein beetje genieten. En ik heb mijzelf een cadeautje gegeven, een boekje 'wijsheid van chinese meesters'. Prachtig...en een van de wijsheden wil ik graag met jullie delen of misschien wel twee.

'Is er een wijze les die we ons hele leven kunnen toepassen? Verplaats je in de ander, wat je jezelf niet toewenst, doe dat ook een ander niet aan' - Confucius

En deze nog :
'Voor iemand die deze ochtend de Weg hoort, zou het niet erg zijn om deze avond nog te sterven' - Analecta

Soms vraag ik me af, hoe het komt, dat dit soort citaten mij zo inspireren. Dat ik nadenk over dit soort zinnen. Een boerendochter, die graag het leven leeft, die buiten wilde spelen, die ruimte en vrijheid als haar kaders ziet, die opgegroeid is vol warmte, delen en vriendschappen. Die meegekregen heeft, dat delen rijkdom brengt, en dat samen genieten veel meer is dan alleen genieten. Ik zou hierover nog wel eens met mijn moeder willen praten. Want zij verzamelde ook boekjes om zich heen, met gedichten, zinnen, mooie verhalen. En ik, ik doe dit ook. Ik wil graag mooie boekjes doorgeven aan anderen, zodat ook zij de schoonheid ervan mogen ervaren. Geeft niet hoe het zo is gekomen, het gaat erom dat het er is. Soms ontmoet ik mensen in mijn leven, die dit ook zo ervaren en voelen. En dan voelt het alsof je thuiskomt...heerlijk is dat. En dus vind ik het ontvangen van een boekje, of soms zomaar een zin, al zo prachtig. Gisterenavond kreeg ik een smsje van Ellen, mijn vriendinnetje uit Amstelveen. Zij was samen met haar geliefde bezig met een winterbarbeque, de vuurkorf aan, warme wijn en vlees op de barbeque. Hoe mooi kan je leven zijn...zomaar samen, zomaar thuis...heerlijk. Dat wens ik jullie, liefde, genot, kracht als je dat nodig hebt, en vooral gezondheid.
Een fijn weekend gewenst, Anita