Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




maandag 14 september 2009

Nog even iets over Servant Leadership...wat is dat nu?

Veel vragen krijg ik over Servant Leadership,Dienstbaar leiderschap. Wat is dat nu? Welnu SL laat zich herkennen door:
Dienstbaarheid naar de ander, het andere.
Bewustzijn van jouw ZIJN voor het ZIJN van die ander.
Kijken over de grenzen van vandaag en morgen.
Zorgvuldig omgaan met de mensen van je organisatie en de organisatie in het geheel.
Zoeken naar de mogelijkheden voor je mensen en daarop sturen.
Door mensen boven eigen belang te stellen.
Beschikken over de capaciteit een gemeenschaptoekomst te geven, hetgeen impliceert dat je voortdurend bezig bent met toekomstige waardecreatie.
Mensen bewust maken van hun vrijheid om anders te zijn.
De mens als uitgangspunt van je beleid te kiezen.
Herkenning en erkenning van eigen beperktheid.

Meer informatie nodig, ga een keer mee naar een Inside/Out-bijeenkomst...of kijk op www.centerforservantleadership.nl maak een keer een afspraak met me, dan kan ik je meer laten zien?
Groet, Anita

Maandagochtend....

Terwijl het al bijna maandagmiddag is, schrijf ik nog even snel op mijn weblog. Het weekend is alweer voorbij, ik heb een prachtig boek gelezen WEG een boek dat gaat over 'verliefd worden is vrij eenvoudig; de liefde onderhouden kost veel tijd en energie; maar uit elkaar gaan is het moeilijkste wat er is. Dit motief is de leidraad van Weg, de langverwachte tweede roman van Minke Douwesz' een prachtig indringend boek. Een kadootje voor mijn verjaardag van Jannie. Mijn vriendinnetje...een boek, met van die mooie dunne bladzijdes, bijna 600 pagina's dik...geweldig. Ingrijpend, je voelt de spanning, de pijn en het verdriet en uiteindelijk...de opluchting. Ik kon het boek niet weg leggen..ik moest door en door. Prachtig...hoe kan een boek je raken. Geen vrolijk onderwerp...maar zeker een aanrader.
En nu, op kantoor, geleidelijk al alweer een heleboel afspraken gemaakt, voor werk, of voor anderen, voor Fred de sporttekenaar. Een drukke week ligt voor me, drie volle dagen trainen, dus stevig. Wat gesprekken tussendoor...ik hou jullie op de hoogte. Veel liefs...een fijne dag!
Gisteren was Reynaud jarig...en het was heerlijk om daar te zijn. Gezellig...met de meiden, met Annemarie, met vader Smitshuysen, Ruud en Anke...veel liefs, Anita