Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




dinsdag 8 mei 2012

Twijfel, een dilemma......

En soms heb ik zomaar wat twijfels, voel ik ergens in mij een tweestrijd, heb ik een dilemma. En dit maakt dan, dat ik nog een nachtje ergens over wil slapen. Dat ik na wil denken en vooral vanuit mijn gevoel de juiste dingen doen. En vandaag had ik aan het einde van de dag, een gesprek. Met een mooi mens, in essentie een heel mooi mens. En soms maken ervaringen in je leven, dat je anders doet dan je wilt zijn. En zo is dit ook bij deze mens...en mooi is het dan, om te zien dat in een gesprek er weer een ruimte ontstaat, een stukje ruimte om samen nog wat verder op te trekken. En nu ik thuis ben, en weer nadenk hierover, voelt het goed. Wat ook bijzonder is, dat ik gebeld werd door een vreemde meneer. En dat ik zomaar een heel leuk gesprek had met hem over coaching...over passie in je werk, over de dingen doen waar je iets bij voelt. En met deze vreemde meneer heb ik een afspraak...goed he...
Na het overlijden van mijn moeder, krijg ik een blad van de Remonstrantse kerk. Een mooi blad vol overpeinzingen. En in dit blad gaat het over jonge mensen die al dan niet geloven in God.
Ik las hier een interview met een twintiger, die antwoord geeft op de vraag of er een God is : 'ik weet niet zeker of er een God bestaat, maar het lijkt mij wel een mooi idee, ik voel een verlangen naar God en misschien is dat wel het geloof.  Ik heb me nooit eerder verbonden gevoeld met God, wel met goddelijkheid en dat ervaar ik dagelijks, in zingen, in de liefde, in de zon, in een lekkere pizza. Die liefde kan alles en overal zijn, en me plotseling overvallen. Of ik nu bij een uitvaart ben, over de zee uitkijk, of de zoute oneindigheid ervan ruik. Het ontbreken van een relatie met een God voelt niet als een gemis. Maar het ontbreken van iets dat goddelijkheid heet, wel...'.
Mooie stof tot nadenken. Fijne dinsdagavond...de dag was bijzonder, rijk en vol. Dank je wel. Anita