Een nieuw begin...in een nieuw jasje....


Leef! En geniet van het nu....en realiseer je wat een rijkdom dit is...zomaar mogen leven....




zaterdag 4 april 2009

Karin Bloemen

Na een terugrit met mijn schuifdak open, de zon op mijn hoofd, kwam ik laat thuis gisteren. Laat thuis na een intensief gesprek in Wijk bij Duurstede....soms gaan gesprekken zo simpel. En soms gaan gesprekken zo moeizaam, zo traag...stroperig bijna. Welnu dat was gisteren. En om mijn hoofd wat leeg te maken, ging ik even naar Marion en Jos...een glas rose in de tuin, met uitzicht op de molen van Wijk bij Duurstede...hoe bijzonder. Een muur met mooie oude stenen, met oude handgemaakt voegen was de afscheiding en kabbelend water op de achtergrond. Een oud dement hondje wat door de tuin heen scharrelde..heerlijk! En daarna in mijn bolide op weg naar huis, waar Annemarie er zoals altijd voor mij is. Met een overheerlijke frisse salade met lekkere kip. Omgekleed en toen eigenlijk bekaf naar Karin Bloemen. En wat is er heerlijker dan genieten van een topartieste, een vakvrouw die geweldig kan zingen, lekker je onbedaarlijk kan laten lachen...dat is nog eens ontspannen. Dat is nog eens bijkomen...haar programma gaat over de overgang. En geloof me nu...dat de overgang niet alleen iets is voor vrouwen, mannen hebben dit ook en dan betekent dit opeens dat ze hun haar laten groeien, niet kaal willen worden, naar de sportschool gaan, een tweede vrouw zoeken ofzo...maar even terug naar de vrouw. Wij vrouwen komen op zo'n punt, volgens Karin Bloemen, dat je soms even terug wilt naar toen je jong was...maar de moraal van haar verhaal is. Dat je blij moet zijn met het feit dat je bijvoorbeeld 50 wordt, dat je je realiseert dat er hier en daar een liftje nodig kan zijn. Maar ook dat je je realiseert, dat dit erbij hoort. Dat je kunt genieten van dit moment, van de ervaringen in je leven. En dus in haar programma staat zij voor allerlei keuzes, verlokkingen, maar kiest zij ervoor het gewoon maar te doorleven...die overgang en alles wat daarbij hoort.
En terwijl ik dit schrijf moet ik even denken aan een opmerking van Rosanne - 'Aniet die chemo heeft een voordeel en dat is in ieder geval dat je niet meer ongesteld bent, goh wat een ellende...' en zo zie je maar...ieder voordeel heeft zijn nadeel, zoals die bekende voetballer ooit zei!
We gaan uitnodigingen versturen voor de expositie van Annemarie. We gaan adressen schrijven voor vader van Loon...kortom let op je brievenbus!
En geniet van een mooie zondag, maar eerst nog een mooie zaterdag...de lucht is niet zo blauw...maar toch!
Liefs,
Anita